Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlackRock’ın Fon Cüzdanına Meme Coin Yağıyor: Yükselişler Var!

Dünyanın en büyük varlık yöneticilerinden BlackRock’ın yeni kripto para cüzdanında dikkat çeken meme coin işlemleri görüldü.

BlackRock kısa süre önce ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunduğu yeni bir belgede Securitize ile birlikte oluşturduğu fona yer vermişti.

Ardından BlackRock bağlantılı bir cüzdan kısa süre önce stablecoin ihraççısı Circle’dan 100 milyon USDC Coin (USDC) çekerek ilk hazırlığını yapmıştı.

On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından aktarılan verilere göre BlackRock bağlantılı bu cüzdana kısa süre önce çeşitli altcoinler ve meme coinler yağmaya başladı.

Bu meme coinler ve altcoinler arasında Decentralized ETF (DETF), Pepe (PEPE), unshETHing_Token (USH), Realio (RIO) gibi projeler yer aldı. Söz konusu projelerde BlackRock cüzdanı etkisiyle %10′ varan yükselişler görüldü.

Bu yatırımların hiçbiri BlackRock tarafından yapılmadı ve cüzdandaki 100 milyon USDC halen daha hareketsiz bekliyor.

Öte yandan dikkat çekmek isteyen meme coin projeleri, belli miktarda varlığı BlackRock’ın cüzdanına göndererek tanınırlık ve hype kazanmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz yıllarda benzer durumlar yaşanmış ve bazı meme coin projeleri yüklü miktarda varlığı Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’in cüzdanına göndererek dikkat çekmeyi başarmıştı. Aynı zamanda BlackRock gibi kurumsal cüzdanlar, şirketin satış yapmayacağı varsayılarak birer “token yakma adresi” olarak da kullanılabiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!