Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Apple Kullanıcıları Dikkat: Kripto Paralarınıza Bu Şekilde Bile Çalabilirler!

Kripto para cüzdanı Trust Wallet, Apple’ın iOS tabanlı bir uygulamasında güvenlik açığı tespit ettiklerini belirterek kullanıcıları uyardı.

Trust Wallet 15 Nisan tarihli paylaşımında, iOS kullanan kripto para yatırımcılarına uyarı yapıldı. iOS tabanlı iMessage’ı hedef alan bir siber tehdit fark ettiklerini belirten Trust Wallet cephesi, dark web üzerinde yer alan birtakım ilanları referans gösterdi.

Söz konusu zararlı yazılımın, iOS kullanıcılarının herhangi bir bağlantıya tıklamasına gerek duymadan direkt olarak sisteme sızabileceği ve kullanıcıların kripto paralarını riske atabileceği vurgulandı.

Apple tarafından bu açığı kapatmaya yönelik bir yama gelene kadar kullanıcılara iMessage uygulamasını devre dışı bırakmaları tavsiye edildi:

iOS kullanıcıları için uyarı: Dark Web’de iMessage’ı hedef alan yüksek riskli bir  istismara ilişkin güvenilir istihbarata sahibiz. Bu, herhangi bir bağlantıya tıklamadan iPhone’unuza sızabilir. Yüksek bakiyeli hedefler muhtemeldir. Her kullanım tespit riskini artırır. iMessage istismarına karşı korunmak için önerilen eylem; Apple bunu yamalayana kadar iMessages’ı en kısa sürede devre dışı bırakın.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!