Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İsrail-İran Gerginliğinin Tırmanması ile Düşüşte: Tekrar Saldırı Olacak Mı?

İsrail’in ABD’den herhangi bir destek gelmemesine rağmen İran’ın yaptığı saldırıya yanıt verecek olma ihtimalinin artması Bitcoin’de (BTC) düşüşe yol açtı.

İran geçtiğimiz günlerde, İsrail’e bir saldırı düzenleyerek birçok drone ve füze göndermişti. Olayların yaşandığı esnada Bitcoin dahil olmak üzere tüm küresel piyasalarda düşüş gözlemlenmişti. Daha sonra ABD’nin İsrail’e bu konuda destek vermemesi ve İran’ın saldırıları bırakması sonucu ortam bir miktar yumuşamıştı.

CNN tarafından piyasaya sunulan bir habere göre İsrail savaş kabinesi, ABD’nin desteği olmamasına rağmen İran’ın saldırılarına karışık verme konusunda kararlı görünüyor. Kabinenin mevcut durumda Tahran’a bir misilleme yapacağı ancak kayba neden olmamak için zamanlamayı tartıştığı belirtiliyor.

Son yaşanan düşüşten sonra toparlanma sürecine giren Bitcoin, dün gördüğü 66.874 dolarlık tepe fiyattan 61.670 dolara kadar geriledi. Gözlemlenen geri çekilmede İsrail’in İran saldırısına karşılık vereceğine yönelik beklentilerin etkili olduğu düşünülüyor.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, yazım esnasında 62.916 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!