Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Apple Kurucularından Steve Wozniak, Blockchain Odaklı Risk Sermayesi Fonunun Kurucu Ortağı Oldu!

Apple kurucu ortağı Steve Wozniak, yakın zamanda kurulan ve blockchain odaklı olan bir risk sermayesi fonunun kurucu ortaklarından oldu. Verdict isimli haber kaynağının aktardığına göre, Steve Wozniak’ın kurucularından birisi olduğu yeni risk sermayesi fonu ise EQUI Global.

Wozniak Ağustos ayının başlarında yaptığı konuşmalarından birisinde, bir blockchain projesine ”dahil olma” planlarından söz etmişti ve görünüşe göre kendisi gerçekten de sözünün eri. Bugün EQUI Global tarafından yapılan duyuruya göre, Wozniak resmi olarak blockchain tabanlı bir backend üzerine kurulu risk sermayesinin kurucularından.

Yeni fon kurumsal olmayan yatırımları da toplayarak geleneksel risk sermayesi endüstrisini değiştirmeyi hedefliyor. Platform bunun yanı sıra EquiTokens kullanan yatırımcıların başka borsalardan alım satım yapabilmesini de mümkün kılacak. EquiTokens kripto para birimleri ise sahip olduğu merkeziyetsiz uygulama geliştiricileri ile ünlenen Ethereum blockchain’i üzerinde oluşturuldu.

Verdict’in haberine göre EQUI Global, risk sermayesi fonlarına odaklı ”sofistike” yatırımcıları hedef almakta. Tabii ki söz konusu model içerisinde platformun kendi tokeninin kullanılması da yer alıyor. Yapılan yatırımlar kolay bir şekilde kripto para borsaları ile likiditeye dönüştürülebilecek ve bu sayede yatırımlar çok daha hızlı gerçekleşecek. EQUI Global’in yatırımlarının %80’i ise teknoloji firmalarına yapılacakken, geri kalan %20 ise emlak ve sanat gibi çeşitli sektörlere dağıtılacak.

Wozniak konu hakkında şunları ifade etti:

”Firmanın misyonu yarının blockchain ve teknoloji starlarını aramak, desteklemek ve fonlamak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment