Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Soner Canko: Blockchain Büyük Bir Düşünce ve Her Şeyi Yeniden Sorgulama Devrimi

Blockchain Türkiye Platformu’nun 12 Ekim Cuma günü gerçekleştirdiği etkinlikte konuşan BKM Ceo’su Soner Canko, platformun amaçlarından ve Blockchain’den bahsetti.

Blockchain Türkiye Platformu olarak az zamanda çok iş başardıklarını düşünen Canko, 32 üyeye ulaştıklarını ve Türkiye’nin birbirinden değerli markaları ile beraber blockchain konusunda Türkiye’de düğmeye bastıklarını söyledi.

“Hep moda tabiri ile internetten sonraki en önemli devlerim dedikleri blockchaini ben de teknolojinin gelişiminde çok önemli bir kilometre taşı olarak gördüğümden Türkiye için önemsiyorum. Eğer bu alandaki çalışmalarımızı doğru organize edersen ülkemiz için, bulunduğumuz topluluklar için çok önemli bir fırsat olarak kullanacağımızı düşünüyorum.” dedi.

Ayrıca yeni bir iş fırsatı imkanı doğurduğunu söyleyen Canko, Türkiye gibi genç nüfusun olduğu bir toplulukta blockchain gibi felsefi bir devrimin yeni iş imkanları açısında da olmazsa olmazlardan olduğunu düşündüğünü belirtti.

İşin kritik bileşenlerinden bahsederek konuşmasına devam eden Canko,

“En önemli başlıklardan bir tanesi en üst seviyede sahiplenme. Bu konuda TBV ve Eczacıbaşı’na teşekkür ediyorum. Çünkü Türkiye’de bu konuyu sahiplenmek için gerekli desteği ve himayeyi gösterdiler.” dedi.

Blockchain’in her konuya yeniden sorgulayabilme ve yeni bir bakış açısı ile bakabilme imkanı getirdiğini söylerken, önemli bir diğer noktanın ise doğru kullanım alanı bulmak olduğunu ifade etti.

“En zor işlerden bir tanesi. Yaklaşık 6 seneden beri blockchain ile ilgili her türlü belgeyi okumaya çalışıyorum. Ama bununla beraber bu süreçte öğrendiğim tek bir şey varsa yeni kullanım alanları bulabilmek bu işin olmazsa olmazı.”

Canko, bugünün dünyasında yaptığımız bir iş modelini blockchain’e nasıl taşırız deyip bugünün dünyasında olmayan bir iş modelini nasıl yaratırız diye düşünmemiz gereken bir durum ile karşı karşı olduğumuzdan bahsetti.

Son olarak ise ekosistem kurmanın öneminden söz eden Canko,

“Ekosistem kurmayı yeni üyelerimiz sayesinde başarmış oluyoruz. Ülkemizde daha önce hiç yapılmamış bir şeyi izlenmemiş bir yolu izlemeyi hedef alıyoruz. Ortak paydası blockchain olan markalarla, firmalarla bir araya gelmiş ve bu konuda ekosistem kurma yoluna girmiş oluyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment