Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Apple Onayladı: Axie Infinity Oyunu App Store’da Yerini Aldı, AXS Fiyatı Fırladı!

Dünyanın en popüler blockchain oyunlarından biri olan Axie Infinity, bazı ülkelerde App Store’da piyasaya sürülecek.

Sky Mavis tarafından geliştirilen Axie Infinity oyunu, son sürümü olanAxie Infinity: Origins” dahil olmak üzere Latin Amerika ve Güneydoğu Asya’nın bazı ülkelerinde Apple’ın App Store’unda yerini alacak.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre oyunun piyasaya sürüleceği ülkeler arasında Arjantin, Kolombiya, Peru, Meksika, Venezuela, Endonezya, Malezya ve Vietnam yer alıyor.

Sky Mavis kurucu ortağı Jeffrey Zirlin konuya ilişkin yaptığı açıklamada, oyunu App Store’da kullanıcıyla buluşturmak için yaklaşık 1 yıldır çalıştıklarını dile getirdi. Zirlin ayrıca App Store ile birlikte büyük bir veri elde edebileceklerini söyledi.

Apple’ın uygulama içi alım satımlar ekleyerek 3. taraf NFT pazar yerleriyle entegre olması konusunda umutlu olduklarını dile getiren kurucu, Apple’ın %30 komisyon oranının işleri zorlaştırabileceğini belirtti.

Yaklaşık 5 yıldır piyasada bulunan NFT tabanlı strateji oyunu Axie Infinity, özellikle 2020-2021 yıllarında çok büyük oyuncu kitlesine ulaşmıştı. Yaklaşık 5 ay önce Android’in Play Store’unda da yer alan oyun, App Store ile birlikte daha fazla kullanıcıya erişecek.

CoinGecko verilerine göre haberin piyasaya düşmesiyle birlikte büyük bir sıçrama yapan Axie Infinity’nin yerel token’ı AXS, 6,88 dolar seviyelerinden %17’lik yükselişle 8,02 dolar seviyelerine ulaştı. AXS, yazım esnasında 7,67 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!