Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Apple Pay, Yeni Özelliği ile Ödemelerde Kripto Paralara İzin Verecek Mi?

Apple, akıllı telefon üzerinden dokun ve öde (tap to pay) özelliğini 2022 yılı içerisinde entegre etmeyi planladıklarını söyledi.

Apple’ın resmi sitesinde 8 Şubat tarihli açıklamasında Apple Pay uygulamasını pos olarak kullandıracak olan “tap to pay” özelliğine bütün banka ve kredi kartları eklenebileceği belirtildi.

Bilindiği üzere, Crypto.com ve Coinbase gibi kripto para borsalarına ait kredi kartları bulunuyor. Apple eğer bu olaya bir engel koymazsa Coinbase Card, Crypto.com Visa Card veya benzer bir kart kullanan insanların, Tap to Pay ile ödeme yapmak için kripto paralarını kullanabilecekleri anlamına geliyor.

Daha önce Amerika Birleşik Devletleri merkezli müşterilere, Apple Pay aracılığıyla bankalar tarafından verilen banka ve kredi kartlarını kullanarak kripto satın almalarına izin vermişti.

Kripto para borsası Crypto.com, Apple pay ve diğer büyük dijital cüzdanlara eklenebilen “Crypto.com Visa Card” adlı kartını duyurmuştu. Apple’ın açıklamasında bu özelliğin American Express, Discover, Mastercard ve Visa dahil olmak üzere nerdeyse önemli bütün kartları ekleyeceğini söylemesi üzerine, Apple Pay’in kripto paralarla ödeme sağlama ihtimali daha da güçlendiği düşünülüyor.

Apple CEO’su Tim Cook geçen yıl kasım ayında, kişisel yatırım portföyünü geniş tutmak amacıyla bazı kripto paralara yatırımları yaptığını söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!