Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Apple’dan NFT Ekosistemi İçin Üzücü Haber: Sadece Uygulama İçi Satın Alımlara İzin Verecek

Teknoloji devi Apple son güncellemesiyle birlikte NFT’ler ve kripto borsaları ile ilgili App Store kurallarını netleştirdi.

App Store talimatlarında 24 Ekim günü yapılan güncellemeye göre artık NFT platformlarında uygulama içi satın alımlara izin verilecek. Fakat harici bir kaynaktan alınan NFT’ler ise görüntüleme dışında herhangi bir şey için kullanılamayacak. App Store, uygulamaların oluşturma, listeleme ve aktarma gibi NFT’lerle ilgili satış hizmetlerinde uygulama içi satın alımları kullanmasına izin verecek.

Özellikle tüm NFT satış ve alış işlemlerinin uygulama içinde yapılması gerektiğini vurgulayan şirket, söz konusu işlemlerden tüm satın alımlarda uyguladığı standart %30’luk komisyonu almaya devam edecek.

Bu denli büyük şirket entegrasyonlarıyla birlikte son aylarda NFT ticaret hacimlerinde artışlar görüldü. Farklılaşan pazar fırsatları eşliğinde NFT üreticileri eserlerini nasıl pazarladıkları konusunda daha yaratıcı olmaya çalışıyorlar. Ek özellikler eklemek, bazı durumlarda talebi artırmanın bir yolu olarak görülüyor.

Öte yandan Apple, satışlarda uyguladığı %30’luk komisyon ücreti nedeniyle eleştiri oklarının odağında yer alıyor. Bu noktada OpenSea veya Magic Eden gibi NFT pazar yerlerinin sadece %2-5 arası komisyon aldığı biliniyor. Yani bir kullanıcı istersen aynı NFT’yi çok daha az komisyon ödeyerek halihazırdaki marketlerden alabilecekken “neden App Store’u tercih etsin” tartışmaları devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!