Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NEAR Teminatlı Stablecoin USN “Güvenli ve Kontrollü” Sonlandırıldı: 40 Milyon Dolarlık Destek Duyuruldu

NEAR Protocol’ün geliştiricisi NEAR Vakfı, USN stablecoin’inin sonlandırılmasını tavsiye etti. İhraççı kurumun tavsiyeyi kabul etmesi üzerine vakıf, bir USN koruma programı devreye soktu. 

Near Vakfı 24 Ekim tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı açıklamada, nisan ayında Decentral Bank (DCB) tarafında yaratılarak piyasaya sürülen USN stablecoin’in sonlandırılmasını tavsiye etti. Vakıf, “USN Koruma Programı” adını verdiği bir koruma programı kapsamında 40 milyon dolar teminat ayırdığını açıkladı.

Vakıf aşırı volatil piyasa koşulları nedeniyle USN teminatlarında erime bulunduğunu ve halihazırda 40 milyon dolara yakın teminat eksikliği yaşandığını bildirdi. Yapılan açıklamaya göre Near, DCB’ye USN’i profesyonelce sonlandırması yönünde tavsiye verdi. Ayrıca teminat eksikliğinin yaratabileceği sorunların önlenmesi adına 40 milyon dolarlık bir hibe programı başlattığını duyurdu.

Near Vakfı CEO’su Marieke Flament Coindesk’e verdiği röportajda, kripto alanının halihazırda kötü bir itibara sahip olduğunu ve stablecoinlerin regülatörler tarafından yakın markajda tutulduğunu bu nedenle şeffaflık açısından ilkelerini ortaya koyarak kullanıcıları korumaya yönelik çalışacaklarını açıkladı.

Near Vakfı tarafından gelen tavsiye üzerine Decentral Bank 24 Ekim tarihinde medium üzerinden yaptığı açıklamada, projenin USN sahiplerini koruyarak kontrollü ve güvenli bir şekilde sonlandırılması yönünde karar alındığını açıkladı.

Near Vakfı’nın yerel token’ı NEAR ise yaşanan gelişmelerden etkilenmedi. Uzmanlar, bu durumu NEAR ve USN arasında, LUNA ve UST gibi bir ilişki bulunmamasına bağladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!