Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Aptos Alan Adı Hizmetini Duyurdu: Ethereum Name Service’e (ENS) Yeni Rakip

Son günlerin popüler kripto para projesi Aptos, Aptos Name Services (ANS) adlı alan adı hizmetini başlattığını duyurdu.

Aptos, ana ağını devreye soktuktan bir gün sonra Aptos Name Services (ANS) isimli uygulamasını tanıttı. Tıpkı Ethereum Name Services (ENS) gibi alan adı hizmet sağlayıcısı görevi üstlenecek uygulama piyasaya iddialı bir giriş yaptı. ANS hizmetinin ağın daha verimli kullanımını ve kullanıcıların projeyi kısa sürede benimsemesini sağlaması planlanıyor. ANS alan adları sayesinde kullanıcılar uzun algoritmik cüzdan isimlerinin yerine daha kolay ve okunabilir cüzdan isimlerine sahip olacaklar.

Aptos alan adlarından birini edinmek isteyen kullanıcıların, ekosistemin kendine ait cüzdanına sahip olmaları gerekiyor. Bu cüzdanların en bilinenleri arasında Petra, Martian ve Pontem yer alıyor. Bu cüzdanlardan herhangi birini indiren kullanıcıların cüzdan hesaplarında yeterli miktarda APT bakiyesi bulundurması gerekiyor.

Geçmiş dönemlerde ENS üzerinde birçok alan adının fahiş fiyatlara satılmıştı. Henüz yeni açılan Aptos ağı üzerinde bu fırsatları değerlendirip önceden yerini almak isteyen kullanıcılar şimdiden amazon.apt, apple.apt gibi alan adlarını satın aldılar.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, APS alan adlarının daha iyi kullanıcı deneyimi ve benzersiz Web3 kimliği gibi fırsatlar sunacağı belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!