Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Aptos (APT) Ağı Üzerinde Başlatılan DeFi Platformunun Başarısız Token Satışının Ardından Başı Dertte: Proje Sonlandırılabilir

Geçtiğimiz günlerde başlatılan Aptos (APT) blockchain’i üzerinde merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu olan Arco Protocol, başarısız bir kitle fonlamasının ardından aniden çevrim dışı oldu.

Arco Protocol 29 Ekim tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, IDO (ilk merkeziyetsiz borsa arzı) sırasında meydana gelen beklenmedik bir sorun nedeniyle ortaklıklarına son verdiğini bildirdi. Arco’nun iptal ettiği ortaklıkları arasında Wormhole, Celer Network gibi bilinen ortaklıklarının yanı sıra MEXC, Huobi ve Gate.io gibi potansiyel ortaklıklar da yer aldı.

Halka arz sırasında 300’den fazla kişinin aynı anda para yatırması üzerine ağ tıkanıklığının yaşandığını belirten Arco, token dağıtımının geciktiğini ve tokenlarına ulaşamayan bazı kullanıcıların paniğe kapıldığını belirtti. Arco, sistemin yeniden düzenlendiğini ve katkıda bulunan kullanıcıların tokenlarının manuel olarak sağlanacağını bildirdi.

Öte yandan bazı kullanıcıların kendilerini dolandırıcı olarak nitelemesine oldukça üzüldüklerini belirten ekip üyeleri, Arco Protocol’ün geleceği için kullanıcılara herkesin parasını iade etmek, projeye devam etmek ve projenin kontrolünü kullanıcılara devretmek arasında bir seçim sundu. Anketin sonlanmasına saatler kala geri iade seçeneği %48,7 ile birinci sırada geliyor. Ayrıca projenin Discord kanalı ve internet sitesi kapatıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!