Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Aptos (APT) Büyük Borsalarda Listelendi: 110 Bin Kişiye 20 Milyonluk Airdrop

Merakla beklenen Aptos (APT) listelemesi birçok borsada gerçekleşti. Listelemenin arından kullanıcılara gönderilen yüksek miktarda airdrop fiyat üzerinde satış baskısı yarattı.

Kullanıcılara daha fazla ölçeklenebilirlik ve güvenlik imkanı sağlayan Katman-1 üzerinde geliştirilmiş yeni bir blockchain olan Aptos Binance, FTX, Huobi dahil olmak üzere birçok önde gelen borsada listelendi. Listeleme anında büyük bir volatil hareket sergileyen kripto para biriminin, Binance’de 1 dakikalık grafikte maksimum 17 dolardan işlem gördüğü görüldü.

Öte yandan toplamda 20.076.150 APT airdrop yoluyla 110.235 katılımcıya gönderildi. Önemli miktarda airdrop elde eden kullanıcıların bir kısmı muhtemelen ayı piyasasının da etkisiyle ellerindeki coinleri satma yoluna gitti. Bu satışlar APT fiyatı üzerinde ciddi baskılar yaratırken ani düşüşlere neden oldu. Binance üzerinde tek seferde 189.567 APT satan bir kullanıcı fiyatın direkt olarak 15 dolardan 13 dolara düşmesine sebep oldu.

Bununla birlikte daha öncesinde Aptos ile testnet aşamasında ilişkisi olan ve etkileşime geçen kullanıcıların tümünün henüz airdroplarını cüzdanlarına çekmedikleri biliniyor. Aptos’un Zero Testnet‘i üzerinde NFT mint eden kullanıcıların ve ödüllü testnet’e başvuranların hak sahibi olduğu airdrop bu link üzerinden kişisel cüzdanlara çekilebilir.

CoinGecko tarafından sağlanan verilere göre 13,73 dolar ile en yüksek seviyesini gören APT saatler içerisinde 6,73 dolara kadar geriledi. APT, haberin kaleme alındığı esnada 7,77 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!