Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

4 Milyar Dolarlık OneCoin Ponzi Şemasının Ortakları Alman Mahkemesinin Karşısına Çıktı

CryptoQueen olarak tanınan kripto para dolandırıcısı Ruja Ignatova’nın üç ortağı, bir ponzi şeması olan OneCoin projesinde rol aldıkları gerekçesiyle Alman mahkemesinin karşısına çıktı. Kurucu Ruja Ignatova’nın nerede olduğu ise hala bilinmiyor.

Bloomberg’ün 18 Ekim tarihli raporuna göre halk arasında CyrptoQuenn olarak tanınan ve OneCoin adındaki sahte kripto para projesi ile 3 milyondan fazla kullanıcıyı dolandırarak toplamda 4 milyar dolardan fazla parayı zimmetine geçiren Ruja Ignatova’nın beraber çalıştığı üç ortağı Alman mahkemelerinde yargılanıyor.

18 Ekim tarihinde mahkemeye çıkan sanıklardan Ignatova için çalışan bir avukat, Cayman Adaları üzerinden Londra’da iki daire almak için Ignatova’nın adına 19,7 milyon dolar transfer etmekle suçlandı. Yine Ignatova için çalışan ve çift olan diğer iki sanık ise OneCoin müşterilerinden gelen 315,4 milyon dolarlık ödemelerin alınmasıyla suçlandı. Sanıklar hakkında dolandırıcılık, kara para aklama ve bankacılık yasalarını ihlalden dava açıldı.

Ruja Ignatova 2014 yılında başlattığı OneCoin projesini 2017 yılına kadar yönetmiş daha sonrasında ise projeden ayrılarak izini kaybettirmişti. 2022 başında Europol tarafından, Haziran 2022’de ise FBI tarafından en çok arananlar listesine dahil edilen Ignatova OneCoin’in Bitcoin’i (BTC) tarihe gömeceğini vadetmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!