Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Silvergate’in Üçüncü Çeyrek Kazançları Beklenenin Altında: Stablecoin Projesi Seneye Ertelendi

Dijital varlık odaklı yatırım bankası Silvergate, finansal sorunlar nedeniyle kendilerine ait bir stablecoin çıkarma planlarını gelecek seneye ertelediklerini açıkladı.

Silvergate’in 18 Ekim Salı günü yaptığı kazanç konferansı sırasında konuşan CEO Alan Lane, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. CEO, önceki süreçlerde defalarca gündeme gelen stablecoin projesinin finansal gerileme dönemi gerekçesiyle bu yıl hayata geçirilemeyeceğinden söz etti.

Lane, şirketin konuyla ilgili düzenleyicilerle yakın çalışmaya devam ettiğini söylese de, Silvergate hisse senetlerindeki %20’lik düşüşün bu sene içerisinde radikal hareketler yapmalarının önünü kapattığını belirtti. Salı günü açıklanan Silvergate üçüncü çeyrek kazanç raporunda hisse senetlerinin değerinde %20’den fazla kayıp yaşandığı açıklanmıştı.

CEO Lane, konferansta konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Bu yıl stablecoin’i piyasaya sürme hedefimizi yerine getiremeyeceğimiz için kesinlikle hayal kırıklığına uğradık. Bununla birlikte, sorunsuz bir stablecoin lansmanı sunabilmek için özenle çalışmaya devam ediyoruz.

Lane konuşmasının devamında, Silvergate’in dolara endeksli stablecoin’ini piyasaya sürme noktasında diğer bankalara karşı hala güçlü bir konumda olduğunu söyledi. Gecikmenin temel sebebinin finansal sorunlar olduğunun altını çizen CEO, “ortada herhangi bir teknolojik sorun ya da belirsizlik yok” ifadelerine yer verdi. Silvergate’in stablecoin teknolojisi için altyapı hizmetini, Meta tarafından üretilen ve hayata geçirilmekten son anda vazgeçilen “Diem“den aldığı biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!