Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsrail Blockchain Tabanlı Dijital Devlet Tahvili Çıkarmaya Hazırlanıyor

İsrail Maliye Bakanlığı ve Tel Aviv Menkul Kıymetler Borsası (TASE) blockchain tabanlı dijital devlet tahvili çıkarmaya hazırlanıyor.

Yerel bir haber ajansından alınan bilgilere göre, İsrail hükümeti ve TASE dijital tahvillerin ticareti ve takası için kurulacak platformun canlı testini gerçekleştirmek için dijital varlık altyapı şirketleri Fireblock ve VMWare ile iş birliğine gittiğini açıkladı. Platformda işlem görecek tahvillerin ticareti ve takası sırasında akıllı sözleşmelerden ve tokenizasyon teknolojisinden yararlanılacak.

Canlı test sırasında ihraç edilen tahvillerden satın alacak yatırımcılar, İsrail devletinin cüzdanından kendi cüzdanlarına aktarılacak tokenize edilmiş dijital tahvillere sahip olacak. Ayrıca ödemeler de dijital para birimi cinsinden İsrail hükümetinin cüzdanına aktarılacak.

Projenin amacının ihraç sürelerini kısaltmak, kolaylaştırmak ve maliyetlerini düşürmek olduğunu belirten hükümet, 19 Ekim tarihinde konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Dijital tahvil yeni bir dünyaya olan yolculuğumuzun başlangıcı oluyor. Bu teknoloji bizlere, diğer geleneksel mekanizmalarımızın geliştirilmesi için temel görevi görecek önemli bir dayanak sağlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!