Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Aptos Foundation Sızan Belgelerin Ardından Token Ekonomisini Yayınladı

Aptos’a (APT) ait token ekonomisi bilgileri, resmi sayfadan önce sosyal medyaya sızdırıldı. Sızıntının kaynağının Upbit borsasının raporunda söz konusu bilgilerin yer alması olduğu öne sürüldü.

Merakla beklenen Aptos coin’e ait token ekonomisi bilgileri 18 Ekim tarihinde sosyal medyaya sızdı. Sızıntının kaynağı olarak Güney Kore merkezli kripto para borsası Upbit’in bir raporunda söz konusu bilgilere yer vermesi gösterildi. Sızıntıdan birkaç saat sonra söz konusu token ekonomisi bilgileri Aptos Foundation resmi sayfasından paylaşıldı.

Ana ağ üzerinde sağlanan toplam Aptos arzı 1 milyar adet olarak açıklandı. Nasıl ki Bitcoin’in en küçük birimine SAT deniyorsa, Aptos’un en küçük parçasının da Octa olarak adlandırılmasına karar verildi. Aptos’a ait söz konusu token ekonomisi bilgileri ise şu şekilde:

Topluluk: 510,217,359.767 milyon adet token

Temel Katkıda Bulunan Geliştiriciler: 190,000,000.000 milyon adet token

Aptos Foundation: 165,000,000.000 milyon adet token

Yatırımcılar: 134,782,640.233 milyon adet token

Aptos’un kullanıcılara daha fazla ölçeklenebilirlik, güvenlik ve kullanılabilirlik imkanı sağlayan Katman-1 üzerinde geliştirilmiş yeni bir blockchain olduğu biliniyor. Aptos’un ana ağı 12 Ekim‘de çalışmaya başladı. O günden bu yana hatasız şekilde çalışmaya devam eden bu yeni ağ, son günlerde kullanıcıların ilgi odağında yer almaya devam ediyor. Aptos’un yerel coini APT’nin 19 Ekim Çarşamba günü önde gelen borsalarda listelenmesi planlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!