Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Suudi Arabistan’da Yeni Dijital Para Uyarısı

Suudi Arabistan Maliye Bakanlığı kripto para kullanımının henüz yasal olmadığını hatırlatarak ülkedeki vatandaşları uyardı.

Yeni Bir Uyarı

Suudi Arabistan’daki yetkililer bir süredir kripto para ve Blockchain gibi konularla ilgili çeşitli çalışmalar yürütüyorlar. Ancak ülkede özellikle kripto paralarla ilgili henüz resmi bir adım atılmış değil.

Yerel regülatörler kripto paralarla ilgili kapsamlı bir yasa hazırlamadılar. Ayrıca ülkedeki kripto para işlemleri yasal olarak bu regülatöre bağlı dahi değiller.

Suudi Arabistan Maliye Bakanlığı kısa süre önce kripto paraların henüz yasal olmadığını ve bunların resmiyette tanınmadıklarını hatırlatarak ülkede kripto para kullanan vatandaşları uyardı. Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan uyarıdan bir kesit şu şekilde:

“Suudi Arabistan’daki projelerin, faaliyetlerin veya yatırımların finansmanıyla bağlantılı olduğunu öne süren bazı dijital para projelerine rastlanılıyor. Pazarlama amacıyla Suudi Arabistan’ın adını kullanan her türlü dijital para projesinin yasal eylemlere maruz kalacaktır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment