Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arap Emirlikleri Prensi “Dubai Metaverse Stratejisi”ni Duyurdu

Dubai’nin veliaht prensi ve Dubai Yürütme Konseyi başkanı Şeyh Hamdan bin Muhammed, “Dubai Metaverse Stratejisi’nin başlatıldığını duyurdu.

Emirlik Haber Ajansı‘nın pazartesi günü bildirdiğine göre Veliaht Prens Hamdan tarafından duyurulan projeturizm, eğitim, perakende, uzaktan çalışma, sağlık ve hukuk gibi kritik sektörlerde yeni  iş modelleri ve istihdam oluşturmak için Web3 teknolojisinin ve uygulamalarının geliştirilmesini teşvik ediyor.

Dubai hükümeti metaverse atılımıyla birlikte, ulusal ekonomiye 4 milyar AED (1 milyar dolar) katkıda bulunmayı ve önümüzdeki beş yıl içinde 40.000 “sanal” işi desteklemeyi hedefliyor. Prens Şeyh Hamdan konuyla ilgili konuşmasında şu açıklamalarda bulundu:

Teknolojik yeniliği teşvik etmeyi amaçlayan Dubai Metaverse Stratejisini bugün başlattık. Dubai, metaverse ve blockchain sektöründe faaliyet gösteren ve ulusal ekonomimize 500 milyon dolar katkıda bulunan 1000’den fazla şirkete ev sahipliği yapıyor.

Ayrıca açıklanan detaylara göre bu proje, gerçek zamanlı verilerden yararlanarak makine öğrenimi, IoT (nesnelerin interneti), AI (yapay zeka) simülasyonu ve blockchain‘i kullanarak insan düşünme süreçlerini iyileştirmeyi amaçlamaktadır. Stratejinin teknolojik altyapısı, gerçek dünyadan veri toplama, doğrulama, depolama, işleme ve yönetime odaklanan ağ ve “edge computing” mimarisinden yararlanmaktadır.

Bulut depolama kullanmak yerine “edge computing” sistemini tercih eden proje, bu sayede yanıt sürelerini iyileştirmeyi ve bant genişliğinden tasarruf etmeyi amaçlıyor.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde halihazırda  6.700 kişilik metaverse iş imkanı bulunuyor. Bu iş altyapısı BAE ekonomisine yılda 500 milyon dolarlık katkıda bulunuyor. Prens Hamdan, her iki verinin de gelecekte önemli ölçüde büyümesini bekliyor.

Küresel çapta metaverse’deki risk sermayesi ve özel sermaye finansman değerinin 2022 yılında 13 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Bunun yanı sıra 2022 yılının başlarında Dubai hükümeti, meta veri tabanındaki fırsatlardan yararlanmaya çalışırken dijital ekonomideki en son gelişmeleri izlemek için bir görev gücü kurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!