Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi/Güncel Destek ve Dirençler: “Ayı Bayrağı” Oluşumu

Geçtiğimiz hafta açıklanan enflasyon verisiyle birlikte bir düşüş yaşayan Bitcoin, son 1 haftada %10’luk yükseliş gösterdi.

Yazım esnasında 22000 dolardan işlem gören Bitcoin, yaklaşık bir aydır 4 bin dolarlık bir fiyat aralığında seyrediyor. Düşüşün ardından yüksek dip ve yüksek tepe yaparak yükseliş yaşayan Bitcoin, dün son 1 ayın en yüksek seviyesi olan 22.800 dolarlara kadar yükseliş gösterdi.

Bitcoin Teknik Analizi / 4 Saatlik Grafik

Yukarı yönlü bir kanal içerisinde hareket eden Bitcoin, yüksek dip ve yüksek tepeler yaparak yükselişine devam ediyor. Güncel destek olarak 20.600 ve 20.000 dolar seviyeleri bulunan Bitcoin’in 18.600 doların altına düşmesi durumunda market yapısının terse döneceği düşünülüyor. Market yapısının düşüş yönlü olması durumunda düşüşlerin sertleşeceği ve yeni dip arayışına gireceği tahmin ediliyor.

Güncel direnç bölgesi olarak ise 23 bin dolar ve 25.500 dolar seviyeleri bulunuyor.

Birçok yorumcu ve analist 23.000 dolar seviyelerinde biriken likiditelerin temizlenmesi gerektiğini ve ondan sonra düşüş geleceğini düşünüyor. Ancak gelen düşüşün 18.600 seviyelerinin üstünde kalması durumunda Bitcoin, yeni yüksek tepeleri hedefleyecektir.

Günlükte Oluşan “Ayı Bayrağı”

Bitcoin’in 1 Günlük grafiğinde, “Ayı Bayrağı” formasyonu görünmektedir. Bu formasyonda genel olarak bir önceki düşüşün boyu kadar düşüş beklenmektedir. Birçok yorumcu bu grafiğin çalışmayacağını düşünse dahi ABD Merkez Bankası tarafından gelebilecek fazladan bir faiz artırımı veya büyük bir şirketin Bitcoin sattığını açıklamasıyla bu fiyatları görebilmemiz mümkün görünüyor.

  • İçerikte yer veriler bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!