Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Hesap Türkiye’deki Büyük Şirketlerin “.eth” Alan Adını Topladı: sahibinden.eth, trendyol.eth

Ethereum Name Service (ENS) üzerindeki hacimli işlemler devam ederken, Türkiye’deki bir çok büyük şirketin Ethereum (ETH) üzerindeki alan adı tek bir hesapta tutuluyor.

Geçtiğimiz 20 yıl içinde yaşanan “.com balonu” olarak adlandırılan alan adı furyası günümüzde “.eth” alan adları üzerinde yaşanmaya başlamış gibi görünüyor. Ethereum Name Service (ENS) aracılığıyla büyük hacimli alan adı işlemleri yapılmaya devam ediliyor. 18 temmuz günü “amazon.eth” adresine teklif edilen 1 milyon dolar bu furyanın gücünün bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

OpenSea verilerine göre 5 ay önce 33 Etherum‘a satılan amazon.eth adresi dün 1 milyon dolarlık teklif aldı. USDC cinsinden yapılan teklif yaklaşık 655 Ethereum ediyor. Alan adının sahibi, bu yazının kaleme alındığı esnada halen daha teklifi onaylamadı. Dünyanın en büyük şirketlerinden bir tanesi olan Amazon’un Ethereum blockchain’i üzerindeki alan adına gelen bu teklif kullanıcıların dikkatlerini yerel pazarda hacimli olan şirketlerin alan adlarına çekti.

Türkiye’deki en kârlı birçok şirketin alan adı (.eth) tek bir hesapta tutuluyor

OpenSea verilerine göre “orco” adlı bir kullanıcı “0x84A8916c64fDCbc71CC2Adc1b2fA85E9A7AA9ec3” Ethereum adresinde 40’a yakın büyük şirketin alan adını barındırıyor. Bu şirketler arasında sahibinden.eth , trendyol.eth, biletix.eth, kizilay.eth gibi Türkiyenin öncü kurumları yer alıyor. Verilere göre “orco” adlı kullanıcı bu alan adlarının çoğunluğunu 2 yıl önce satın aldı. Kolektör, alan adlarının bir çoğunu satışa koymasa da, satış vitrininde yer alan en değerli alan adı 10 Etherum‘luk fiyatıyla (15.000 dolar) trabzonspor.eth olarak karşımıza çıkıyor.

Ayrıca şuan bir .eth alan adını 10 yıllık satın alma maliyeti işlem ücretleri dahil 60 dolara karşılık geliyor. Ethereum fiyatının 4.000 dolar seviyesine yükseldiği dönemde 10 yıllık alan adı maliyeti işlem ücretleri dahil 1000 dolar seviyelerinde seyrediyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!