Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Teknik Analizi: Güncel Destek ve Dirençler

Son 7 günlük periyotta %10’a yakın yükseliş yaşayan Bitcoin 23 bin dolar seviyelerine kadar yükselirken geçtiğimiz bir haftalık süreçte Ethereum %40 yükseliş gösterdi.

Ethereum’un uzun süredir beklenen “The Merge” güncellenmesinin tarihinin yavaş yavaş belli olmasıyla birlikte Ethereum’da büyük hareketlilik yaşandı. Birçok altcoin’in altyapısını kullandığı Ethereum’un yükselişi ile birlikte kripto para piyasasının genelinde yükseliş görüldü.

Ethereum Teknik Analizi

Son 7 günlük periyotta %40’a yakın yükseliş yaşayan Ethereum, yazım esnasında 1538 dolardan işlem görüyor. Kripto para piyasasında yaşanan genel düşüş ile birlikte 850 dolar seviyelerine kadar gerileyen Ethereum, bu seviyelerde kısa bir süre işlem gördü ve günlükte 990 dolar seviyelerinin üzerine çıktı.

990 dolar ve 1270 dolar arasında yaklaşık 1 ay boyunca seyrettikten sonra geçtiğimiz günlerde bu range bölgesini yukarı yönlü kırarak range hedefine ulaştı. Ancak 4000 dolarlardan gelen düşen trendine henüz temas etmeyen Ethereum’un 1700 dolarlara kadar yükselişini sürdürmesi bekleniyor.

Ethereum’da güncel deskek seviyeleri; 1270, 1130 ve 990 dolar, güncel direnç seviyeleri ise 1700 ve 2000 dolar seviyeleridir.

Yaklaşık 1 ay önce para çekme ve transfer işlemlerini durdurduğunu açıklayan Kripto para borç verme ve staking platformu Celsius‘un yaklaşık 104.000 Ethereum’u FTX borsasına taşıması kullanıcılar arasında spekülasyonlara neden olmuştu.

Platform içerisinde 12 milyar dolardan fazla para olduğu iddia edilen Celsius’un yatırım yapmış olduğu stETH’nin, normalden %4,5’a yakın daha fazla değer kaybetmesi şirketi sıkıntıya sokmuştu. Borçlarını ödeyebilmek için birçok Ethereum satışı yapmak zorunda kalan şirketin haberinin piyasaya düşmesinin ardından Ethereum, Bitcoin’e oranla çok daha fazla düşüş yaşamıştı.

ETH/BTC

Ethereum son dönemde Bitcoin’e karşı daha iyi bir performans sergiledi. Direnç bölgesi olan 0,0647 seviyesinin hacimli bir mumla geçildiği paritede bir sonraki direnç bölgesi 0,08 olarak görünüyor. Bu seviyeye kadar ulaşması durumunda, Ethereum’un bir süre daha Bitcoin’e oranla daha iyi performans sergileyeceği anlamına geliyor.

Terra çöküşü ile başlayan kripto para piyasasının düşüşüyle Ethereum, en yüksek seviyesinin %80’e yakın aşağısına kadar düşüş yaşamıştı. Son dönemde yaşanan yükselişle birlikte en yüksek seviyesinin (ATH) %69 aşağısında işlem gören Ethereum, en yüksek seviyesinin %68,4 aşağısında işlem gören Bitcoin’e düşüş performansı olarak oldukça yaklaştı.

  • İçerikte yer veriler bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!