Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arap Şeyhi, 2015’te 233 Bin Bitcoin Kaptırdı -BBC

Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki yönetici ailelerden birinin üyesi, milyarlarca dolarlık bitcoin topladıktan sonra kayıplara karışan Ruja Ignatova’ya kurban gitmiş olabilir.

BBC’nin özel haberine göre kripto para tarihinin en büyük dolandırıcılıklarından biri olan OneCoin’in kurucusu Ruja IgnatovaSharjah emirliğinin yönetici ailesinden Saoud bin Faisal Al Qassimi’yi de dolandırdı.

Al Qassimi, Bulgaristan vatandaşı Ignatova ile 2015 yılında yaptığı bir anlaşma karşılığında kendisine içerisinde yaklaşık 230 bin bitcoin barındıran ve o dönemde 50 milyon euro civarında eden dört adet USB verdi.

Ignatova bu bitcoinler karşılığında Al Qassimi’ye Dubai’deki Mashreq Bankası’ndan, 50 milyon euroluk üç çek yazdı. Ancak Ignatova’nın hesapları o dönemde dondurulduğu için bu çekler bozdurulamadı.

42 yaşındaki Ignatova, birçok farklı ülkeden yatırımcıları toplamda 4 milyar dolar dolandırmakla suçlanıyor. 2017 yılında kayıplara karışan Ignatova, yakın zamanda FBI’ın en çok arananlar listesine girdi.

Dubai’deki 28 Nisan 2022 tarihli mahkeme belgeleri, Al Qassimi’nin Ignatova’nın hesabındaki paranın kendisine aktarılmasını talep ettiğini gösteriyor. Ancak Ignatova hala kayıp olduğu için, Al Qassimi’nin parasını geri alıp alamayacağı bilinmiyor.

Al Qassimi ailesi, Dubai’ye komşu olan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin kurucu emirliklerinden olan Sharjah’ı yönetiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!