Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin Açılmış Kısa Pozisyon Ürünlerine 50 Milyon Dolardan Fazla Yatırım

Yatırımcılar, bitcoin’den kısa pozisyon almak için kullanılan yatırım ürünlerine geçen hafta 50 milyon dolardan fazla para aktardı.

CoinShares tarafından paylaşılan bilgilere göre kripto para yatırımcılarına yönelik oluşturulmuş yatırım araçları geçen hafta net 64 milyon dolar büyüme gösterdi.

Bu, ilk bakışta her ne kadar olumlu bir gelişme gibi gözükse de, yatırımcıların hangi araçlara para aktardığına bakıldığında ortaya daha farklı bir tablo çıkıyor.

Örneğin, Bitcoin’e (BTC) yatırım yapma imkanı sunan araçlar geçen hafta net 600 bin dolar değerinde büyüme gösterdi. Buna karşın, açığa bitcoin satmayı sağlayan araçlara 51.4 milyon dolar değerinde net yatırım oldu.

CoinShares ekibinin yorumuna göre bu araçların 50 milyon dolardan fazla yatırım alması, yatırımcıların sergilediği bearish tavrın değil, bu araçların artık ABD’deki yatırımcıların da erişimine açılmış olmasının bir sonucu.

Buna karşın olarak, ABD’de ve ona ek olarak Brezilya, Kanada, Almanya, İsviçre gibi ülkelerdeki yatırımcılar, kripto paralardan uzun pozisyon almayı sağlayan araçlara net 20 milyon dolardan biraz daha fazla yatırım yaptı.

Ethereum (ETH) için açılmış araçlara net 4.9 milyon dolar yatırım yapılırken, Solana (SOL), Polkadot (DOT) ve Cardano (ADA) araçlarında da olumlu yönde değişim oldu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!