Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Bitcoin’in 20.000 Dolara Çıkmasının Arkasında Bitfinex Manipülasyonu Var!

Lider kripto para birimi Bitcoin 2017 yılının Aralık ayında 20.000 dolara çıkarak bütün dünya medyasının dikkatini üzerine çekmişti ve bu yükselişin etkileri bundan çok sonra bile devam etti.

Teksas Üniversitesi ve Ohio Üniversitesi profesörleri John Griffin ile Amin Shams tarafından hazırlanan yeni bir araştırma da 2017 yılı yükselişinin etkilerinin günümüzde bile devam ettiğini ortaya koymakta. Araştırmacılar beklenmeyen yükselişin sebeplerini araştırırken, o tarihlerde yapılan alımların hepsinin aslında tek bir kişiye, tek bir balinaya uzandığını tespit etti.

Bitfinex Balinası

Piyasa her düşüş trendine girdiğinde önce büyük bir balinanın yüklü Bitcoin alımı yaptığını belirten araştırmacılar, bunun USDT ile yapıldığının da altını çizmekte. USDT alımlarının devamı incelendiğinde bunun direkt olarak Bitfinex ve Tether cüzdanlarına uzandığını belirten araştırmacılar, 2017 yılı rekorunun aslında Bitfinex manipülasyonunda ibaret olduğunu dile getiriyor.

Bitfinex yönetimi konu hakkında bir karşı açıklama yayınladı ve araştırmanın yetersiz ve yanlış olduğunu vurguladı. Tether yöneticisi ise makalenin aslında ”parazit” bir hukuk mücadelesini desteklemek için uydurulmuş olduğunu açıkladı.

Bilindiği üzere Bitfinex ve Tether, trilyon dolarlık bir dava ile mücadele sürecine girdi ve süreç hala sürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment