Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Gizli Kripto Para Transferlerinin Yüzde 8’i Suç Amaçlı

Kripto para mixing hizmeti sunan firmaların sayısı son dönemde çok büyük bir oranda artış gösterdi. Hal böyle olunca da, bu hizmeti sunan firmalara dönem dönem bazı otoritelerden ve analistlerden de tepki yağıyor. Çünkü bu hizmeti alan kişilerin yaptığı kripto para transferleri bir nevi baskılanıyor. Bu süreçte oluşan genel algı da, bu tarz transferleri yapan kişilerin aslında bir yasa dışı iş peşinde koştuğu.

Ancak bu durumun aslında pek de öyle olmadığı, Chainalysis tarafından yapılan araştırma ile ortaya kondu. Konuyla ilgili olarak bir rapor yayınlayan firma, mixing hizmeti verilen kripto paraların sadece yüzde 8’lik bir oranının suç teşkil edebilecek işlerde kullanıldığını ifade etti.

Bu hizmet sağlayıcılarına gönderilen fonların yüzde 40’ının kripto para borsalarından geldiği ifade edilirken, buna karşın dark net platformlarından gelen fon oranının ise yüzde 2’de kaldığı belirtildi.

Bu sitelere gönderilen kripto paraların önemli ve azımsanmayacak sayıda çoğunluğunun ise, genel manada çalınan kripto paralardan geldiği de belirtildi. Bu durum da, aslında son derece dikkat çekici bir şey.

Onun dışında en büyük kullanım amacının ise, para transfer gizliliği olduğu da ifade ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment