Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela’da Haftalık Bitcoin İşlem Hacmi 114 Milyar Bolivarla Rekor Kırdı!

Hiper enflasyon ve derin ekonomi kriz ile boğuşmaya devam eden Venezuela’da, Bitcoin işlem hacimleri de rekor üstüne rekor kırıyor. Bu yaşanan süreç, artık halkı iyiden iyiye Bitcoin’e doğru iterken, geride bıraktığımız hafta ise Venezuela tarihinde bir rekor daha kırıldı.

Ülkedeki Bitcoin işlem hacimleri inanılmaz boyutlara ulaşırken, toplamda elde edilen rakamın ise 114 milyar Bolivar olduğu açıklandı. Sadece LocalBitcoins üzerinde bu veri elde edilirken, diğer platformun katılması ile birlikte, bu alanda ortaya çıkacak olan rakamın daha da fazla olacağı belirtildi.

Elbette 114 milyar Bolivar çok büyük bir rakam gibi görülebilir ancak felaket derecede yüksek seviyelere gelen enflasyon, aslında bu rakamın Bitcoin karşılığının düşük çıkmasına yol açıyor. Bu hafta özelinde trade edilen toplam Bitcoin hacminin ise 533 BTC’ye denk geldiği ifade ediliyor.

Bu arada, Venezuela hükümeti de, ülkenin son derece tartışmalı kripto para birimi olan PEtro’yu kullandırmak için bazı hamleler yapmaya devam ediyor. Ancak her ne kadar hükümet bu konuda çok sert hamleler yapsa da, bunun halkta bir karşılığı olmadığı da ifade ediliyor. Bu durumun önümüzdeki dönemde nasıl şekil alacağı da merak konusu haline geldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment