Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kuzey Kore Hükümeti, Borsa Hackledikleri İddiası Hakkında Sert Konuştu

Geçtiğimiz günlerde yayınlayan bir rapor, Kuzey Kore merkezli olan ve hükümet tarafından fonlanan hackerların, son dönemde ciddi oranda kripto para borsalarına saldırı gerçekleştirdiğini ortaya koymuştu. Bu rapor, sektörde son derece fazla olanda ilgi çekerken, birçok analist ise bu durumun hiç de iyi bir şey olmadığını ifade etti.

Ancak konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan ve ilgili iddialara yanıt veren Kuzey Kore hükümeti, bu yönde yapılan tüm yorumları kesin bir dille reddettiğini açıkladı. Hükümetten yapılan açıklamada, tüm bu yorumların aslında Amerika hükümeti tarafından kasıtlı olarak yayıldığı da iddia edilirken, yazıda aynı zamanda Batı dünyası, Naziler ile de kıyaslandı.

Kuzey Kore’nin sert cevap yazısında şu ifadeler yer aldı:

”Amerika ve onun iş birlikçileri, şu anda yine saçma sapan, hiç bir dayanağı olmayan kötü niyetli dedikodular. yayıyorlar. Bu tarz sahte ve uydurma haberler, gerçekten de hiç etik olmayan şeyler. Cumhuriyetimizin imajını zedelemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bizi birer siber suçlu olarak ilan ediyorlar. Hiçbir dayanakları da olmadan. Tek sığındıkları şey, bir yalanı bin kere söylersen, o zaman belki gerçek sanılır durumudur. Bununla mücadele edeceğiz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment