Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Günlük Bitcoin İşlemleri, Ocak 2018 Seviyesine Çıktı!

Günlük Bitcoin işlemleri son dönemlerde ciddi bir artış yaşamaktaydı ve yeni yapılan bir araştırmanın gösterdiğine göre Bitcoin’in 20.000 dolara çıkmasından hemen sonra 2018 yılının Ocak ayında elde edilen günlük işlem sayısına ulaşıldı. Transactionfee.info kaynağının aktardığı verilerin ışığında bazı kripto para piyasası yorumcuları, bunun aslında Bitcoin ekosisteminin ve temellerinin evrimine işaret ettiğini düşünmekte.

Casa bünyesinde CTO olarak çalışan Jameson Lopp, konu hakkında yayınladığı bir Medium gönderisinde Bitcoin’in temellerini masaya yatırdı ve sistemin devamlı olarak büyüdüğünü ve geliştiğini vurguladı. Lopp, ilgili makalede Bitcoin’in 2018 yılında inanılmaz bir büyüme yaşadığını ve ağ düğümlerinin bile geliştiğini ifade etti. Lopp’a göre SegWit protokolünün entegrasyonu ve Lightning Network, 2017 yılındaki ve 2018 yılı başlarındaki işlem sorunlarını çözdü, 2018 yılında SegWit girdisi ile yapılan BTC işlemlerinin oranı %10 iken, bu oran %40’a kadar çıktı.

Bunun yanı sıra 2018 yılında Bitcoin’in piyasa hakimiyeti tekrardan %50 üzerine çıktı ve daha önce yaşanan 2017 Aralık boğasında bu oran %32.5’e kadar gerilemişti. Bitcoin, 2018 yılında tüm zamanların en yüksek seviyesinden, 3.300 dolarlara kadar gerileyip %90 civarı bir fiyat düşüşü gösterse de, teknolojik temeller ve ağ gelişimi konusunda belki de tarihinin en iyi yıllarından birisini yaşadı ve hala da yaşamaya devam ediyor.

Geçtiğimiz tarihlerde hodlnaut isimli Twitter kullanıcısı tarafından başlatılan Lightning Torch isimli deneysel proje, Twitter CEO’su Jack Dorsey’in bile ilgisini çekti ve şimdi Bitcoin topluluğu Elon Musk’un da bu konuda meşaleyi eline almasını beklemekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment