Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Havale İşlemlerinde Kripto Para Kullanımı Giderek Artıyor

Blockchain odaklı bir araştırma firmasının yeni yayınladığı  rapora göre, insanların havale olarak kullandıkları varlık sınıfları ve para birimleri arasında, kripto para birimleri inanılmaz bir yükseliş yaşamakta. Söz konusu büyüme ve kripto para birimleri ile havale işlemlerinin PayPal’ı bile geçmesi, kripto para birimleri ile yapılan işlemlerin hem düşük ücret hem de yüksek hız sunuyor olmasından kaynaklanmakta.

Daha Ucuz, Daha Kolay, Daha Hızlı

ABD’den başka ülkelere gönderilen havale miktarı, 2018 yılında rekor seviyelere ulaştı. Dünya Bankası verilerine göre geçtiğimiz 2017 yılında bile ABD’den deniz aşırı ülkelere 148 milyar dolarlık havale işlemi gerçekleştirildi. Daha fazla insanın farklı ülkelerde çalışmaya başlaması ve ailelerine para göndermesi ile, havale piyasası dünyanın en büyük finansal sektörlerinden birisi haline geldi.

İlk yıllarda kripto para birimleri ile işlem yapmak oldukça zor gözükmüş olsa da, geçen yıllar ve geliştirilen alt yapı ile artık bunları kullanmak çok daha kolay bir hal aldı. Kripto para birimleri ile yapılan havale işlemleri de şu sıralar göçmenlerin ve aldıkları paranın bir çoğunu havale ücreti olarak vermek istemeyenlerin en büyük tercihleri arasında yer alıyor. En azından blockchain araştırma firması Clovr’ın araştırmasında durum tam olarak böyle.

707 kişinin katıldığı anketin sonuçlarına göre, bunların %15.8’i evine para göndermek için kripto para birimi kullanmakta. Söz konusu seçenek, daha önce hiç olmadığı kadar popüler  oldu ve online hizmet kullanmak, para transfer hizmeti kullanmak veya geleneksel havale yöntemleri kullanmak seçeneklerinden sonra dördüncü sırada yer alıyor. Report: Use of Cryptocurrencies for Remittance Is Growing in Popularity

Yapılan araştırmaya göre kripto para birimleri özellikle geleneksel metotlar ile para göndermek için gerekli yüksek işlem ücretlerine sahip olmadığı için tercih edilmekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment