Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Birleşik Krallık’taki Bankacılar Fintech Şirketlerinden Korkuyorlar

Birleşik Krallık‘ta yapılan yeni bir araştırmaya göre ülkedeki fintech şirketleri, yerel bankacılık sektöründe ciddi değişiklikler yaşanmasına yol açabilirler.

Marketforce, Birleşik Krallık’taki bankacılık sektörünün fintech şirketlerine bakışını öğrenebilmek için bir anket düzenledi. Marketforce tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre ülkedeki fintech şirketleri, bankacılık sektöründe oldukça ciddi bir rol oynayabilirler.

Bu araştırmaya göre bankacılık sektöründeki şirketler, fintech şirketlerini ciddi birer “tehdit” olarak görüyorlar.

Kullanıcı Deneyimi

Marketforce tarafından yapılan ankete katılan kişilerin yüzde 81’i, belli bir ürünü alırken göz önünde bulundurulan en önemli şeylerden birinin kullanıcı deneyimi olduğunu söylüyor.

Bu anketin sonuçlarına bakıldığında görülüyor ki insanlar kullanıcılara iyi bir deneyim sunan şirketleri tercih ediyorlar. Ayrıca anket katılımcılarının yüzde 79’u, fintech şirketlerinin müşterilerle çok daha fazla “etkileşim” içinde olduğunu belirtiyor.

Anket katılımcılarının yüzde 59’u, kullanıcılara daha iyi bir hizmet vermeye çalışan fintech şirketlerinin zamanla geleneksel bankacılık şirketlerinin yerini alabileceğini düşünüyor. Bu kişilere göre eğer geleneksel bankacılık şirketleri bir an önce iş modellerini değiştirmezlerse fintech şirketleriyle başa çıkamayacaklar. Yayınlanan anket sonuçlarından bir kesit şu şekilde:

“Anketimize katılan bankacıların neredeyse onda altısı (yüzde 59), yenilikçi şirketlerin müşteri ilişkileri konusunda bankalara büyük bir tehdit oluşturduklarını düşünüyor. Amazon, Airbnb, Netflix, Uber gibi şirketlere bakıldığında görülüyor ki kişiselleştirilmiş kullanıcı deneyimine adapte olamayan şirketlerin sonu iyi bitmedi.”

Ankete katılan bankacılar ayrıca fintech sektörünün zamanla büyümeye devam edeceğini ve fintech şirketlerinin sayısında büyük bir artış yaşanacağını düşünüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment