Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Kuzey Kore, Güney Kore’nin Kripto Para Sektörünü Hedef Alabilir

Kore Savaşı sonrası Güney Kore ve Kuzey Kore olarak ayrılan iki ülkenin arasındaki fiziksel savaş bitmiş olsa da, sanal mücadele hala devam etmekte.

Royal United Services Institute (RUSI) tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre, Kuzey Kore yakın zamanda Güney Kore’nin ve direkt olarak Güneydoğu Asya bölgesinin kripto para pazarını hedef alabilir. Kuzey Kore yaptığı nükleer program yüzünden maruz kaldığı ulusal yaptırımlardan dolayı fon toplama ve ülkenin ekonomisini bir arada tutma konusunda sıkıntılar yaşamakta.

Kuzey Kore yaptırımlardan kurtulmak için farklı yollar denemekte ve kripto para birimleri de kesinlikle bu yollardan birisi. Kripto para birimleri artık Kuzey Kore’nin ekonomisinde önemli bir yapıya sahip ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi geçtiğimiz günlerde kripto para birimlerinin Kuzey Kore için yaptırımlardan kurtulma adına çok büyük avantaj sağladığını ve artık fonların takip edilmesinin daha zor bir hal aldığını belirtmişti.

Kuzey Kore kripto para birimlerini takip edilemez fonlama için kullanmanın yanı sıra, bazı kripto para borsalarına veya platformlarına yaptığı saldırılar yolu ile de etkin bir şekilde kullanıyor. WannaCry isimli kötü amaçlı yazılım saldırısı geçtiğimiz günlerde uluslararası gündeme oturmuş ve uzmanlar bunun Kuzey Kore ile bağlantılı olduğunu açıklamışlardı.

RUSI araştırmacıları Kuzey Kore’li üst düzey hacker gruplarının yakın zamanda tekrardan Güney Kore içerisindeki kripto para borsalarını hedef alabileceğini ve kullanıcıların bu konuda dikkatli olması gerektiğini hatırlattı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment