Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Kuzey Kore, Rejimi Finanse Etmek İçin ICO Projesi Yürüttü ve Borsaları Hackledi

Siber güvenlik firması Insikt Group‘un yaptığı son araştırmaya göre, devlet tarafından yetiştirilen Kuzey Kore hackerlarının, özellikle Güney Kore içerisindeki kripto para borsalarını hedef almalarının belirli bir spesifik nedeni var. Bir çok hacker sadece kendileri için saldırılara geçip, fonları kendi iyilikleri için ele geçiriyor olsa da, Kuzey Kore menşeli hackerlar yaptıkları saldırıları Kuzey Kore rejimini finanse etmek için yapmaktaymıış.

Güvenlik firmasının araştırmasına göre Kuzey Kore bunun yanı sıra yasa dışı ICO projeleri de yönetip, oradan elde ettikleri gelirleri de devlet için kullanmış.

”Kuzey Kore’nin yönetimde olan elit tabakasının teknoloji konusunda bilgili olduğunu ve, çok çeşitli son teknoloji bilgisayarlar, telefonlar ve cihazlar kullandıklarını saptadık. Kuzey Kore, interneti özellikle yaptırımlardan kaçınmak için bir araç olarak kullanmanın yanı sıra, Batının sahip olduğu networking hizmetleri yerine, yakın zamanda Çin’in sağladıklarına da geçiş yapmış.”

Kuzey Kore Neden Kripto Para Birimlerini Hedef Alıyor?

Kuzey Kore de aynı İran gibi, SWIFT ağından dışlanmış konumdaki ülkelerden birisi ve özellikle bu yüzden küresel çapta para işlemi yapmakta çok fazla zorluk yaşıyor. Sonuç olarak Kuzey Kore’nin ekonomisini geliştirmek adına küresel firmalarla iş yapması da zor bir duruma sürükleniyor.

Insikt Group geçtiğimiz Ocak ayında yaptığı bir araştırmada, Kuzey Kore’nin özellikle Güney Kore kripto para borsalarındaki bir kaç hacklenme olayından sorumlu olduğunu aktarmıştı. Lazarus Group olarak bilinen ekip, şu sıralar dünyanın en çok korku salan timlerinden birisi ve elde edilen kripto para birimleri ile SWIFT ağı olmadan gereken işlemlerin yapılmasına yardım etmekteler.

Görünüşe göre Kuzey Kore yaptırımlardan kaçınmak için daha bir çok kripto para borsasını hacklemeye devam edecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment