Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Nvidia Üçüncü Çeyrekte Kazancına Kazanç Katarken, Madencilikle İlgili GPU Satışlarında Düşüş Yaşayacak

13 Kasım tarihinde Forbes’in yayınladığı habere öre, Trefis isimli analitik firmasından uzmanlar, dünyaca ünlü ekran kartı üreticisi Nvidia‘nın 2018 yılı üçüncü çeyreği sonundaki ortalama satışı ve mali bilançosu hakkında tahminde bulundular. Trefis ünlü firmanın genel olarak GPU satışlarının artış göreceğini, ancak kripto para birimi madenciliği ile ilgili satışların düşüş trendine devam edeceğini iddia etti.

Amerika menşeli GPU üreticisi Nvidia, söz konusu üçüncü çeyrek sonuçlarını 15 Kasım tarihinde açıklayacak ve Trefis uzmanları firmanın 2017 yılına kıyasla, 2018 yılında %20 civarında bir artış göstermiş olduğunu düşünüyor.

2017 yılında özellikle kripto para madenciliği ile ilgili satışlardan ciddi bir kazanç elde eden Nvidia’nın bu çeyrekteki kazancının büyük çoğunluğu, gaming odaklı GPU’lardan gelmekte. Analistlere göre Nvidia’nın yeni Volta mimarisi sayesinde yüksek bir talep gören Datacenter ile Max-Q teknolojileri, gaming sektörü için oldukça cazip geliyor.

Uzmanlar genel olarak firma kazancının artmasına rağmen, kripto para birimleri ile ilgili ürünlerin satışındaki düşüş ile ABD tarafından Çin ile yaşanan siyasi gerilim ve yaptırımları doğrudan ilişkili olduğunu düşünmekte. Trefis, ekran kartı üreticisinin üçüncü çeyrekteki toplam kazancının 3.10 milyar doların biraz aşağısında olacağını ve bunun %84‘lük bölümünün GPU’lar sayesinde, geri kalanının ise Tegra İşlemcilerinden kaynaklandığını düşünüyor.  Tegra işlemcileri  ve GPU segmenti Trefis’in raporuna göre ‘ciddi artış’ yaşayan bölümler arasında yer alıyor. Tegra’nın temel ve en çok kullanıldığı sektör ise, Nintendo Switch oyun konsolu olarak bilinmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment