Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırmalara Göre 2040 Yılına Kadar 1 Milyar Yeni Kullanıcı Kripto Para Satın Alabilir

HSBC tarafından sunulan raporda gelecek 20 yıl içinde yaklaşık 1 milyar yeni kullanıcının kripto para sektörüne dahil olması ön görülüyor.

Bitcoin henüz 13 yaşında olmasına rağmen yıllar içerisinde bir şekilde ilgiyi üzerinde tutmayı ve daha fazla yatırımcıyı kendisine çekmeyi başardığı görünüyor. Birçok yorumcuya göre daha yolun başında olan bu yenilikçi teknoloji beraberinde binlerce altcoin’i ve birçok farklı entegre teknolojinin de ortaya çıkmasına sebebiyet verdi. Fiyat hareketlilikleri, siber saldırılar, regülasyon ihtimalleri ve binbir çeşit spekülasyon arasında şimdiden kendine özgü bir yer edinmiş olan kripto paralar finansal sistemin asi çocukları olarak anılmaya devam edecek gibi duruyorlar.

Birçok yatırımcıya ya da henüz hiç yatırım yapmamış meraklısına göre kripto paralar gelecekte burada olmaya devam edecek gibi görünüyor. Geçtiğimiz günlerde HSBC araştırma ekibinin bir raporuna göre henüz 1 trilyon dolarlık market hacmine sahip olan kripto paraların gelecekte çok daha fazla yatırımcıyı içeri çekmesi kaçınılmaz duruyor.

HSBC araştırmacıları tarafından derlenen ve analist Alex Krüger tarafından 11 Eylül tarihinde paylaşılan bir raporda, kripto paraların önümüzdeki 8 yıl içerisinde 500 milyon yeni kullanıcıyı çekme potansiyeline değindi. Söz konusu istatistik ve verilere göre 2030 yılına kadar yatırımcıların bu alana ilgisinin katlanarak artacağı ve benimsenme oranının dünya çapında ciddi boyutlara ulaşacağı öne sürülüyor. Ayrıca 2022-2030 yılları arasındaki 500 milyon yeni kullanıcıya ek olarak 2030-2040 yılında yeni 500 milyon kullanıcının daha kripto para piyasasına dahil olacağını ve bu katsayının çığ gibi katlanarak büyüyeceği tahmin ediliyor.

Söz konusu araştırmaya göre en hızlı büyüyen bölgeler Asya ve Afrika olarak karşımıza çıkıyor. Rapora göre gelecek yıllar içinde kripto para dünyasına fakir ve zengin ayrımı olmaksızın 1 milyara yakın insanın dahil olma ihtimali hem genel market hacminde hem de doğal olarak başta Bitcoin olmak üzeri kripto paraların fiyatlarında bir artışı tetiklemesi muhtemel görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!