Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Türkiye Genel Müdürü Konuştu: Türkiye Yatırımlarını Artıracağız

Kripto para borsası Binance’in Türkiye Genel Müdürü Mücahit Dönmez, Binance Türkiye’nin ikinci yılında şirketin faaliyetleri ve hedeflerini değerlendirdi.

Kuruluşunun 2. yılında 420 milyon dolarlık işlem hacmine ulaşarak Türkiye’nin en büyük kripto para borsası ünvanını alan Binance Türkiye’nin Genel Müdürü Mücahit Dönmez, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine verdiği röportajda Binance Türkiye ve Türkiye’deki kripto para sektörü üzerine değerlendirmelerde bulundu. Binance’in yalnızca kripto para borsası olmadığını aynı zamanda sektörde birçok konuda lokomotif güç olarak hareket ettiğini belirten Dönmez, son 2 yılda Türkiye’deki istihdamın önemli ölçüde arttırıldığını ifade etti.

Dönmez röportajda Binance Türkiye’nin, Türkiye ve küresel piyasalarda yaşanan durgunluğa rağmen olarak ciddi bir büyüme gerçekleştirdiğini ve Türkiye’nin bu alandaki eğitimine ve potansiyeline katkıda bulunmayı misyon edindiğini belirtti.

Temmuz ayında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun görüşmeleri hakkında fikir bildiren Dönmez, Türkiye’nin en çok kullanıcıya sahip ülkelerden biri olduğunu söyledi. Bu bağlamda Türkiye’nin birçok alanda olduğu gibi blockchain alanında da diğer ülkelere örnek olduğunu belirten Dönmez, bu potansiyeli değerlendirmek için çalışmaların arttırılacağını ifade etti.

Binance yakın geçmişte yaşanan birçok siber saldırı vakasında aldığı aksiyonlarla güvenlik ve güvenilirlik alanında kendini kanıtlamış olsa da Mücahit Dönmez kullanıcı güvenliğinin birincil öncelikleri olduğunun tekrar altını çizdi. Dönmez, konu ile ilgili,

Dünyanın en çok güvendiği ve kullandığı kripto para borsası olarak yaklaşık 500 üyeden oluşan bir güvenlik ve uyumluluk ekibine sahibiz, eski kanun uygulayıcılar ve regülatörlerle beraber çalışıyoruz ve kullanıcı güvenliği ve dolandırıcılık faaliyetlerine karşın yasal otoritelerle her zaman iş birliğine hazırız. Dolandırıcılık ve kara para ile mücadelede amacımız suç işlenmeden önce suç faaliyetlerini tespit ederek fonları dondurmak. Kara para ile mücadelede halka açık zincir kayıtları sayesinde birçok finans kuruluşundan daha şeffaf bir duruş sergiliyoruz.

ifadelerinde bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!