Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Tether (USDT) Sabitkoin Piyasasına Hükmetmeye Devam Ediyor

Kripto para sektöründe Tether ile ilgili çeşitli eleştiriler yapılıyor. Tether ile ilgili yapılan eleştirilerin ne kadar haklı oldukları, öne sürülen iddiaların ne kadar doğru oldukları tartışılır. Ancak tartışılmayacak bir şey var ki o da Tether’ın emsallerine kıyasla ne kadar önde olduğu.

Blockchain Luxembourg SA, yakın zamanda Sabitkoinlerin Durumu adı altında bir yazı yayınladı. Şirketin yaptığı araştırmaya göre piyasa genelindeki sabitkoinlerin günlük ticaret hacimlerinin yüzde 98’i Tether’dan geliyor.

Piyasa değeri açısından baktığımızda Tether’ın sabitkoinlerin toplam piyasa değerinin yüzde 93’ünden sorumlu olduğunu görüyoruz. Şu anda sabitkoinlerin toplam piyasa değeri 3 milyar dolar civarında ve bu da genel kripto para piyasasının yaklaşık yüzde 1.5’ini oluşturuyor.

Yapılan araştırmada toplamda 57 farklı sabitkoin incelendi (23’ü aktif, 34’ü henüz kağıt üstünde). Şirket, yaptığı çeşitli değerlendirmeler sonucunda insanların sabitkoinlerle git gide daha fazla ilgilenmeye başladıklarını fark etti.

Favori Yerler

Şirket yaptığı araştırmada sabitkoin projelerinin özellikle hangi bölgelerde ilgi gördüklerini de araştırdı. Araştırma sonuçlarına göre sabitkoinlere en çok ilgi duyulan bölgeler arasında ABD ve Avrupa bulunuyor. Günümüzde ABD merkezli 19, Avrupa merkezli 13 farklı sabitkoin projesi bulunuyor. Avrupa özelinde baktığımızda bu alandaki en aktif ülkenin 5 farklı projeyle İsviçre olduğunu görüyoruz.

Sabitkoin projelerinin ‘yasal’ konumlarına baktığımızda ise 10 farklı projenin ABD’yi, 7 farklı projenin ise İsviçre’yi ‘yasal adres’ olarak seçtiğini görüyoruz.

Sabitkoin projelerinin en çok tercih ettiği para biriminin ise yüzde 66 gibi bir oranda ABD Doları olduğu ortaya çıktı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment