Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Tron En Hızlı Büyüyen DApp Kullanıcı Tabanına Sahip

9 Nisan tarihinde merkeziyetsiz uygulama (dApp) analiz sitesi DApp.com tarafından yayınlanan yeni bir araştırmanın sonuçlarına göre, Tron (TRX) ağı merkeziyetsiz uygulamaların müşteri tabanı konusunda en hızlı büyüyen kitleye sahipken, Ethereum‘un (ETH) merkeziyetsiz uygulama kullanıcı tabanı yavaş yavaş küçülmeye geçti.

Ethereum tabanlı merkeziyetsiz uygulamaların kullanıcı sayısında geçtiğimiz yıla kıyasla %4 oranında bir düşüş oldu. 72.422 civarında eski kullanıcı 2019 yılında hala Ethereum tabanlı dApp’leri kullanmayı sürdürdü. Ethereum tabanlı merkeziyetsiz uygulama kullanımının yarısından çoğu, merkeziyetsiz kripto para borsaları sayesinde gerçekleşmekte ve bunu kumar uygulamaları takip ediyor.

Bunun yanı sıra bilgisayar oyuncu’larının da en aktif ETH dApp kullanıcıları arasında yer aldığı vurgulanmakta.

”Ethereum tabanlı oyunlar şimdiden çok sadık bir izleyiciye sahip dengeli bir topluluk oluşturdu.”

Araştırmanın sonuçlarına göre 2019 yılının ilk çeyreğinde dApp.com’un listesine 504 merkeziyetsiz uygulama eklendi ve bunların yarısından çoğu Ethereum tabanlı gözüküyor. Eldeki bu veriler de Ethereum’un hala geliştiriciler için uygulamalarını geliştirmek adına bir numaralı uygulama olduğunu göstermekte. Söz konusu site konu hakkında yaptığı açıklamada geliştiricilerin tercihinin hala ETH’den yana olmasına rağmen, Tron blockchain ağındaki aktif merkeziyetsiz uygulama kullanıcısı sayısının 300.000’i geçtiğini, EOS’un ise sadece 260.000 kullanıcıya sahip olduğuna da değiniyor.

Bunun yanı sıra 2019 yılının ilk çeyreğinin sonuna doğru Tron cüzdanlarının 2.3 milyon doları aştığı ve bunların %15.46’sının direkt olarak merkeziyetsiz uygulamalarla entegre olduğu bilinmekte. Tron’un merkeziyetsiz uygulama konusunda en aktif platformu ise genellikle kumar odaklı oyunlar gibi gözükmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment