Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Türkiye En Çok Kripto Para Ticaretinin Yapıldığı Ülkelerden Biri

ICO projeleri bu yılın Mart ayında toplamda 1.7 milyar dolar değerinde yatırım alırken Ekim ayında 0.2 milyar dolar değerinde yatırım alıyorlar. BDCenter tarafından yapılan bir araştırmaya göre şirketler artık sektöre ICO düzenleyerek girmek istemiyorlar. Bu araştırmaya göre sektörün yeni trendi kripto para borsası açmak.

Borsalardaki Artış

Kripto para projeleri hakkında çeşitli araştırmalar yapan ve şu ana dek birkaç farklı ICO projesinin gelişimine katkı sağlamış olan BDCenter, kripto para sektöründeki mevcut trendler hakkında bir çalışma yürüttü.

BDCenter’ın araştırmasına göre kripto para borsalarının sayısında kayda değer bir artış var. Bunun başlıca sebebi olarak borsa işletmenin karlı bir iş olması gösteriliyor.

Bu araştırmaya göre çoğu kripto para borsası tek bir ülkede değil birkaç farklı ülkede faaliyet göstermeye çalışıyor. Ayrıca en az 13 farklı kripto para borsasının kendine ait bir tokenı var.

Küresel çapta hizmet vermeye çalışan kripto para borsalarının ciddi bir kısmı birkaç farklı dil desteği sunuyor. BDCenter’ın araştırmasına göre bu borsalarının büyük bir kısmı özellikle Asya’daki müşterilere hitap etmeye çalışıyor.

BDCenter ayrıca kripto para borsalarının en sık kullanıldığı ülkeleri de değerlendirdi. Şirketin araştırmalarına göre en çok kripto para ticaretinin yapıldığı ülkeler arasında ABD, Türkiye, Çin, Rusya ve Vietnam gibi ülkeler yer alıyor. Şirketin araştırmasına göre borsa üzerinden alım-satım yapan kişilerin ciddi bir kısmı 20-35 yaş aralığındaki erkeklerden oluşuyor.

Kripto para borsalarının itibari para konusundaki performanslarının incelendiğini araştırmada 30 borsadan 13 tanesinin itibari para desteği sunduğu gözlemlendi. Bu borsalardan bazıları itibari para işlemlerinde komisyon almıyor. Platformunda en fazla itibari parayı destekleyen borsalar ise Simex ve Kraken.

Ayrıca BDCenter verilerine göre günümüzde en çok kar elde eden kripto para borsaları arasında Huobi, Coinbase, Bitfinex, EXX ve Binance gibi isimler bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment