Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitMEX: ICO Sürecinde Yüklü Yatırım Alan Şirketler Hala Token Üretmediler

Kripto para sektörünün önde gelen platformlarından BitMEX, ICO piyasasıyla ilgili yaptığı araştırmada ilginç sonuçlar elde etti. Bu araştırmaya göre düzenledikleri ICO’lar sonucunda toplamda 50 milyon dolardan fazla yatırım alan en az on iki farklı şirket, hala token üretebilmiş değil.

Hayalet Projeler

BitMEX, ICO piyasasıyla ilgili yeni bir araştırma yaptı ve büyük çaplı yatırım toplamış şirketlerin tokenlarını inceledi. Şirketin yaptığı bu araştırmaya göre bu projelerden bazıları hala hayata geçirilmedi.

BitMEX CEO’su Arthur Hayes, ciddi miktarda yatırım almış olmasına rağmen hala bir token üretmemiş olan şirketlere örnek olarak Overstock’u, Telegram’ı ve Filecoin’i gösterdi.

Bu şirketlerin oldukça yüklü miktarda yatırım topladığını vurgulayan Hayes, buna rağmen ortada bir token olmadığını belirtiyor. Pek çok projenin önümüzdeki yıl içerisinde ağır darbe alacağını düşünen Hayes, şu yorumu yapıyor:

“Eğer bunlar piyasaya giriş yaparlarsa o kadar fazla para kaybedecekler ki kayıplarını gizlemek için kullanabilecekleri hiçbir muhasebecilik numarası olmayacak.”

ICO piyasanın bu yıl oldukça zorlu dönemlerden geçtiğini söylemek mümkün. Özellikle kripto para piyasasının Aralık 2017’den bu yana düşüşte olması, ICO piyasasındaki işleri de yokuşa sürdü.

Diar tarafından Eylül ayında yapılan bir araştırmaya göre piyasadaki şirketlerin yüzde 70’inin o zamanki değeri, ICO zamanında topladıkları yatırım miktarından daha azdı. Bu araştırma Eylül ayında yapıldı ve Bitcoin’in o zamanki fiyatı şimdikinden yaklaşık yüzde 30 daha fazlaydı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment