Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela Meclisi Yeni Kripto Para Düzenlemelerini Onayladı

Venezuela Kurucu Millet Meclisi, kripto para düzenlemeleriyle ilgili yeni bir yasa tasarısını onayladı.

Venezuela’da Yeni Gelişme

Venezuela Bilgi ve Komünikasyon Bakanlığı tarafından yayınlanan duyuruya göre ülkenin Kurucu Millet Meclisi, yeni bir kripto para düzenlemesini onayladı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro tarafından sunulan bu tasarıda toplamda 64 farklı madde bulunuyor. Meclis tarafından onaylanan bu düzenleme, Petro’nun Venezuela sınırları içerisinde ticari amaçlarla kullanılabileceğini yasal olarak doğruluyor. Ayrıca bu düzenlemeye göre ürünlerin ve hizmetlerin ödemesini Petro ile yapmak tamamen yasal.

Meclis ayrıca kripto para sektöründeki para aklama vakalarıyla mücadele edebilmek için başka bir tasarıyı daha onayladı. Bu karar sayesinde Venezuela’daki kripto para borsaları Petro’yu kullanarak döviz üzerinden işlem yapabilecekler.

Yaptırımdan Kaçış

Kripto para düzenlemeleri için özel oluşturulmuş ekibin başında bulunan Andres Eloy Mendez, ABD tarafından uygulanan “ekonomik ve ticari yaptırımlarla” mücadele edebilmek için yeni adımlar atılacağını söyledi.

Mendez, ABD yaptırımlarından kaçınmak için Petro’nun kullanılabileceğini düşünüyor. Mendez’e göre Petro ayrıca uluslararası ticari anlaşmalarında da büyük kolaylık sağlayabilir.

Venezuela geçtiğimiz ay Petro satışlarını resmi olarak başlattı. Devlet destekli bu kripto para, Petro’nun kendi sitesinden ya da Venezuela’daki bazı satış noktalarından satın alınabiliyor.

Bundan bir süre önce paylaştığımız haberde Venezuela’daki yetkililerin petrol anlaşmalarıyla ilgili sundukları öneriyi aktardık. Venezuela, OPEC kapsamındaki petrol anlaşmalarında Petro’nun kullanılabileceğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment