Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırmacılar, Kripto Para Piyasası İçin 2024 Öngörülerini Açıkladı

Finansal hizmet şirketi Matrixport’un araştırmacıları, kripto para piyasasında önümüzdeki aylarda yaşanbilecek olaylarla ilgili öngörülerini paylaştı.

Dün paylaşılan rapora göre kripto para sektörünü 2024’ün ilk yarısında birkaç önemli gelişme bekliyor.

Matrixport ekibi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) spot Bitcoin ETF’lerini ocak ayında onaylayacağını ve işlemlerin şubat veya mart ayında başlayacağını öngörüyor.

En büyük stablecoinlerden USDC’nin geliştiricisi Circle’ın Nisan 2024’e kadar borsada kotelenebileceği belirtildi. Bu hafta Circle’ın önümüzdeki yıl için halka arz planları yaptığı iddiası ortaya atıldı.

İflas etmiş kripto para borsası FTX’in Aralık 2023’te yatırım alabileceği ve Mayıs-Haziran 2024’te yeniden hizmet vermeye başlayabileceği düşünülüyor. Matrixport raporunda, “FTX’in on iki ay içerisinde en büyük üç borsa arasında yeniden girmesi öngörülüyor.” dendi.

FTX’in tokenı FTT, SEC Başkanı Gary Gensler’in borsanın yeniden açılmasıyla ilgili açıklamalarının ardından hızla değer kazanmıştı.

Bahsedilen bu üç olay ve Nisan/Mayıs 2024’te gerçekleşecek halving ile birlikte Bitcoin’in olumlu bir ivme yakalaması bekleniyor.

Matrixport araştırmacıları, Bitcoin için sıradaki teknik direncin 40.000 dolar seviyesinde olduğunu ve fiyatın yıl sonuna kadar 45.000 dolara çıkabileceğini ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!