Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Justin Sun’ın Kripto Para Borsasını Hackledi, Altcoin Aldı: Fiyat Aniden Yüzde 12 Arttı!

Justin Sun’ın kripto para borsası Poloniex’in hacklendiğinin ortaya çıkmasıyla birlikte TRON (TRX) fiyatı pumplanmaya başladı.

2014 yılında kurulan ABD merkezli kripto para borsası Poloniex’in cüzdanları saldırıya uğradı. Blockchain güvenlik şirketi PeckShield’e göre 50 milyon dolara yakın kripto para çalındı.

Hack haberinin piyasaya düşmesi ile birlikte fiyatın geri çekileceği tahmin edilirken tam tersi gerçekleşti. Poloniex’i hackleyen saldırganın fonu çaldığı 50 milyon dolar ile TRX aldı  ve bu durum da altcoin fiyatının yükseliş yaşamasına yol açtı. 

Daha öncesinde ortaya atılan bir diğer spekülasyonda, TRON kurucusu Justin Sun’ın TRX fiyatını korumak amacıyla böyle bir hamle yaptığı düşünülmüştü. Birçok yatırımcının short (kısa) pozisyon alarak fiyatı düşüreceğini tahmin eden Justin Sun’ın fiyatı belirli bir seviyede tutmaya çalıştığı öne sürülmüştü.

CoinGecko verilerine göre TRX fiyatı kısa süre içerisinde 0,0995 dolar seviyelerinden %12’ye yakın yükselişle 0,111 dolara kadar erişmişti. Yazım esnasında TRX alımları dururken fiyat 0,108 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!