Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırmacılar, Spot Ethereum ETF’leri İçin Bu Tarihi Verdi

Yatırım bankası TD Cowen’in analizine göre SEC, spot Ethereum ETF’lerini bu yıl onaylamayacak.

TD Cowen’in araştırma kolu, “SEC’nin 2024 yılı içerisinde spot Ethereum ETF’lerini onaylamasını beklemiyoruz. Bu politik bir karar. Yenilikçi Demokratların SEC’nin bu ayın başında spot Bitcoin ETF’lerini onaylamasından ne kadar rahatsız olduğu düşünülürse SEC Başkanı Gary Gensler’in spot Ethereum ETF’lerini onaylamasının iyi bir yanı olmayacaktır.” yorumunu yaptı.

Analistler, SEC Başkanı Gensler’in bu seçim yılında yenilikçi politikacıların desteğine ihtiyaç duyduğunu söyledi. TD Cowen’in analizine göre Gensler, Biden’ın yeniden seçilmesi durumunda hazine bakanlığı gibi yeni bir role gelmek için de onların desteğine ihtiyaç duyacak.

Gensler’in SEC’deki dönemi Haziran 2026’da bitecek. TD Cowen analistleri, spot Ethereum ETF’lerinin 2025’in sonunda ya da 2026’nın başında onaylanmasını bekliyor.

Gensler’in şu anda “gereksiz bir kavgaya girmek için sebebinin olmadığını” söyleyen analistler, “Gereksiz diyoruz çünkü önce yeni onaylanmış spot Bitcoin ETF’lerinin performansını deneyimlemek isteyeceği için Gensler’in Ethereum ETF’lerini onaylamak için acelesi bulunmuyor.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!