Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Neden Yükseliyor: Fiyat 44 Bin Dolara Göz Kırptı!

Bitcoin (BTC) fiyatı, geçtiğimiz hafta gerilediği 38.500 dolarlık dip seviyeden hızlı bir toparlanma yaşayarak 43 bin doların tekrardan üzerine çıktı.

Bitcoin, SEC’nin spot ETF onayı vermesinin ardından başladığı düşüşü 38.500 dolarda sonlandırırken bir haftalık süreçte %13,5 değer artışı yaşayarak 43.700 dolara kadar erişti. Bitcoin ile birlikte tüm kripto para piyasasında yeşillenmeler meydana geldi.

Major altcoinler arasında Ethereum (ETH) son 24 saatte %1,6, BNB %1,5 Solana (SOL) %5,4 Cardano (ADA) ise %7,7 değer artışı yaşadı.

Yükselişin sebebi ne?

Bitcoin fiyatında düşüşü tetikleyen olay, ilk olarak yükselişe de yol açmıştı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) onay almasının ardından Grayscale, daha önce GBTC fonuna yatırım yapmış yatırımcıların elden çıkardığı Bitcoinleri satmaya başlamıştı.

Bu satışlar fiyatta düşüşe yol açarken satışların azalması fiyatın artışa başlamasına neden olmuştu. GBTC‘den yaşanan çıkışlar son beş günde giderek düşüş yaşadı ve dün 192 milyon dolarlık çıkış ile en düşük seviyeler görüldü.

Ayrıca 31 Aralık (yarın) ABD Merkez Bankası’nın (FED) açıklayacağı faiz kararının da fiyatta etkisi olduğu düşünülüyor. FED’in faiz oranlarını serbest bırakacağına yönelik beklentiler Bitcoin ve genel risk varlıklarında yükselişin önünü açtı.

CME FedWatch verilerine göre mevcut durumda faiz artışı yaşanmama olasılığı yaklaşık %98 seviyelerinde bulunuyor.

Öte yandan Bitcoin’de 29 Ocak’ta spot ETF’lerin en iyi 3. gününü yaşaması da olumlu haberlerden biri olarak yer alıyor. ABD Borsalarında işlem gören spot ETF’lerde hem BlackRock hem de Fidelity, satış baskısı yaratan Grayscale’den fazla giriş gördü.

Bu durumun da yaşanan satış baskısının ortadan kalkacağına işaret etmesi fiyat yükselişini tetikledi.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, yazım esnasında 43.350 dolardan işlem görüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!