Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırmaya Göre Bitcoin Cash Ödeme Yapmak İçin Çok Az Kullanılıyor

Bundan bir yıl önce Bitcoin ağında bir fork yaşandı ve ortaya yeni bir kripto para çıktı: Bitcoin Cash (BCH). BCH’nin savunucuları, bu koinin ‘gerçek Bitcoin’ olduğunu düşünüyorlar ancak yapılan yeni bir araştırma durumun BCH için pek de parlak olmadığını gösteriyor.

Blockchain analiz firmalarından olan Chainalysis, yakın zamanda bir araştırma yaptı ve Bitcoin Cash’in ticari amaçlarla çok yaygın bir şekilde kullanılmadığını ortaya çıkardı. Kripto para ödemelerini işleyen 17 farklı servis (BitPay gibi) üstünde araştırma yapan Chainalysis, Bitcoin Cash’ ile ne kadar ödeme yapıldığını inceledi. Araştırmaya göre BCH ile bu yılın Mart ayında 10.5 milyon, Nisan ayında 6.2 milyon, Mayıs ayında 3.8 milyon dolar değerinde işlem yapıldı.

Bir kıyaslama yapmak amacıyla bu aylarda Bitcoin ile yapılan işlemlerin değerini yazabiliriz: Mart ayında 80.2 milyon, Nisan ayında 69.9 milyon, Mayıs ayında 59.9 milyon dolar. Her iki kripto para ile yapılan işlemlerde de bir düşüş görmek mümkün ancak Bitcoin Cash ile yapılan ödemelerin düşüş oranı çok daha ciddi.

Chainalysis’in kıdemli ekonomistlerinden olan Kim Grauer’a göre BCH’nin geniş kitlelere yayılmamasının sebebi, BCH’lerin büyük bir kısmının yalnızca küçük bir grup cüzdanda yoğunlaşmış olması olabilir:

“Bitcoin Cash’in daha az kullanıcısı, daha az sahibi var. Bitcoin Cash’in yaklaşık yüzde 56’sı borsa harici ortamlarda bulunan 67 cüzdan tarafından kontrol ediliyor. Bu cüzdanlardan ikisi 10 bin-100 bin civarı Bitcoin Cash tutuyor.”

Piyasa Payı Düşüyor

Aralık 2017’den sonra çoğu kripto para değer kaybı yaşadı ve Bitcoin de bunlardan biriydi. Bu düşüş dönemi boyunca Bitcoin’in piyasa payı yüzde 32’lere kadar geriledi ancak bu oran daha sonra yeniden yüzde 50’nin üstünü gördü. Bitcoin Cash’in piyasa payı ise istikrarlı olarak bir düşüş gösteriyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment