Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırmaya Göre Tesla, Bitcoin (BTC) Yatırımından Neredeyse Hiç Zarar Etmedi

Arcane Research tarafından geçtiğimiz günlerde sunulan araştırma raporuna göre, Tesla şirketi ortalama 32.209 dolardan Bitcoin (BTC)’lerini sattı ve bu yatırımından neredeyse hiç zarar etmedi.

Geçtiğimiz sene içerisinde Bitcoin yatırımlarını sadece alım yönlü genişleten elektronik araç üreticisi Tesla, ilk satış yönlü işlemini 2021 yılının ilk çeyreğinde “likitide testi” için yaptı. 34.841 dolar ortalamayla alınan ilk Bitcoin’lerin %10‘u, 50.000 dolar fiyat ortalamasıyla bu ilk likidite testi işleminde satıldı.

Araştırma şirketi Arcane tarafından sunulan rapora göre, Tesla geçtiğimiz hafta ikinci çeyrek raporunda açıkladığı 29.060 adet Bitcoin satışını ortalama olarak 32.209 dolardan gerçekleştirdi.

Söz konusu rapora göre:

2021 ilk çeyrekte satılan %10 Bitcoin’in 50.000 dolardan satıldığını hesaba katarsak, Tesla’nın yeni başa baş maliyet fiyatı yaklaşık 33.325 dolardı. Bu verilerde, Tesla’nın 32.209 dolardan yaptığı %75’lik satış işleminin az miktarda bir zarara karşılık geldiğini gösteriyor.

Arcane verilerine göre Luna’nın likidasyon problemini durdurmak ve çöküşü yavaşlatmak için gerçekleştirdiği 80.000 Bitcoin satışından sonra bu sene içinde bilindik bir şirket tarafından kayıtlara geçen en hacimli ikinci satış, Tesla’nın satış işlemi oldu. Veriler doğrultusunda mayıs ayından bu yana büyük şirketler tarafından toplamda 236.237 adet Bitcoin satışı gerçekleşti.

Ayrıca rapor piyasanın geleceği için olumlu yaklaşımlarda da bulunuyor. Son birkaç hafta içinde görülen rahatlama yükselişi, 3AC şirketinin mahkeme belgeleri, stETH/ETH fiyatının normalleşmesi market üzerindeki kara bulutların dağılmaya başladığı anlamına geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!