Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Odaklı Geleneksel Banka Silvergate: Kripto Kredileri Artacak

Kripto odaklı bir banka olan Silvergate’in CEO’su Alan Lane, dijital varlıklardaki ayı piyasasının bir süre daha devam edeceğini ancak kripto kredilerde artış beklediklerini söyledi.

Silvergate CEO’su Alan Lane bir röportajda, dijital varlıklarda görülen fiyat düşüşünün artan faiz oranları ve global enflasyon gibi makroekonomik olaylar göz önüne alındığında diğer düşüşlerden farklılık gösterdiğini, yatırımcıların bu açıdan mevcut düşüşü diğerleriyle karşılaştırmamaları gerektiğini ifade etti.

CEO açıklamalarında, bankanın Bitcoin kredisini arttırmaya devam edeceğini ve bu kredilerin şimdiye kadar verdikleri en iyi kredilerden olduğunu ifade etti. Silvergate, son dönemlerdeki kripto odaklı kredileriyle piyasa tarafından dijital ve geleneksel finans arasında köprü olarak görülüyor.

Mayıs ayında Silvergate, daha fazla Bitcoin alabilmesi için Michael Saylor’un CEO’su olduğu MicroStrategy’e 205 milyon dolar kredi vermişti. Uzmanlar, şirketin kripto kredilerinin artışının Bitcoin’le arasındaki korelasyonu arttırdığını ifade etti.

Silvergate’in 2022 ikinci çeyrek raporlarına göre, ikinci çeyrek net geliri bir önceki yılın aynı dönemine göre %85 artarak 20,9 milyon dolardan 38,6 milyon dolara yükseldi.

Uzmanlar, birçok ekonomistin Silvergate’i sermayenin Bitcoin beklentisini ölçmeye yönelik bir indikatör olarak kullandığı göz önünde bulundurulduğunda yükselen net gelirin ve hisse fiyatlarında son 3 haftada gerçekleşen %60‘ın üzerindeki kazancın sermayenin tekrar Bitcoin’e güvendiği anlamına gelebileceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!