Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether ve Bitfinex, Merkeziyetsiz Eşler Arası (P2P) Uygulamasını Tanıttı: Keet

Kripto para borsası Bitfinex ve market değeri en yüksek stablecoin USDT’yi ihraç eden şirket Tether, eşler arası (Peer to peer) iletişim uygulaması Keet’i tanıttı.

Hypercore isimli şirket ile iş birliği yapılarak geliştirilen Keet uygulaması içerisinde video, görüntülü konuşma, mesaj ve dosya iletişimi sağlanabilecek.

25 Temmuz tarihinde yapılan açıklamada, uygulamanın alfa sürümünün bugün piyasaya sürüldüğü belirtildi. Alfa sürümü şu anda web sitesinde indirilebilir durumda bulunuyor. Şirket, mobil uygulamanın bu yılın kasım ayına kadar piyasaya sürülmesini planladıklarını söyledi.

Uygulamanın herhangi bir merkezi sunucuya bağlı olmadığından dolayı Whatsapp ve Zoom’a oranla daha hızlı ve daha güvenli olacağı söyleniyor. Ayrıca uygulamanın, internet gerektirmeden eşler arası iletişim konusunda çağ atladığı belirtiliyor.

Siteden yapılan açıklamaya göre Keet, uygulamasının arkasında Holepunch isimli platform bulunuyor.

BitTorrent benzeri bir ağ altyapısından yararlanıldığı belirtilen Holepunch’ın, aralık ayında halka açılacağı açıklandı. Holepunch, protokolün düşük seviyeli teknik ayrıntılarını soyutlayarak Hypercore’u daha erişilebilir hale getirmeyi amaçlıyor.

Bitfinex ve Tether CTO’su Paolo Ardoino konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

Holepunch, bir blockchain ve yerel token kullanmayarak minimum kaynaklarla ölçeklenebilirlik için dağıtılmış uygulamaların oluşturulmasını sağlar. Bu sayede 4 aydan kısa bir sürede Keet oluştu. Platformda bir blockchain’e güvenmek yerine her kullanıcı küçük bir veri yapısı oluşturuyor.

Keet uygulamasının, Holepunch aracılığıyla merkeziyetsiz bir şekilde eşler arası (P2P) ödeme seçeneğini destekleyeceği söyleniyor. Açıklamada, “Bitcoin ve Tether (USDT) ödemeleri, uygulamayı kullanan kişiler arasında kullanılacak ödeme yollarının sadece ek özellikleridir.” denildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!