Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

STEPN NFT Satış Hacminin Yüzde 800 Yükselişi GMT İçin Ne Anlama Geliyor

Geçtiğimiz hafta kripto para piyasalarında yaşanan rahatlama yükselişi sırasında NFT piyasalarında da hareketlilikler yaşandı. STEPN NFT hacminde yaklaşık %800’lük bir yükseliş kaydedildi.

Hareket ettikçe kazan (move to earn) uygulaması olan STEPN, geçtiğimiz haftalarda önemli bir duyuru yayınladı. Duyuruya göre, STEPN spor ayakkabılarına bir kullanım ömrü getiren “Sağlık Puanları” sistemi piyasaya sürüldü. Yapılan bu duyurudan sonra NFT satış hacimlerinde kayda değer bir artış gözlemlendi. 11 Temmuzdan bu yana yükseliş trendi yakalayan STEPN NFT’leri 4.8 milyon dolarlık haftalık satış hacmine ulaştı. Oyuna uzun vadeli sürdürülebilirlik sağlamak için piyasaya sürülen bu güncellemenin detayları şirket tarafından şu açıklama ile duyuruldu:

Bir oyuncu ne zaman hareket ederse, sağlık puanları azalır. Azalan miktar, kullanılan enerji miktarına, Sneaker’ın kalitesine ve Comfort Stat’a bağlıdır. Comfort Stat ne kadar yüksekse, bozulma o kadar düşük olur. Sağlık puanını geri yüklemek için GST, GMT ve Comfort Gems kombinasyonunun uygulanması gerekir.

Resmi açıklamanın devamında “Sağlık puanı olmadan, spor ayakkabıların arzı sonsuzdur ve asla eskimez, yeni güncelleme enflasyon ve nihai fiyat düşüşü için bir çözüm reçetesidir.” ifadelerine yer verildi.

Yapılan duyurulardan sonra aynı zamanda uygulamanın yerel parası olan GMT fiyatı üzerinde artışlar gözlemlendi. Geçtiğimiz haftayı 0.898 dolardan açan GMT, %30’un üzerinde bir yükseliş performansı göstererek hafta içinde 1.16 dolar seviyesini gördü. Kullanıcılar arasında, NFT satışlarında yaşanan artışların gelecekte GMT fiyatı üzerinde olumlu etkilerini sürdürmeye devam etmesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!