Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bored Ape Yacht Club (BAYC) Yetkililerine Dava Şoku

Scott&Scott hukuk bürosu, Bored Ape Yacht Club (BAYC) koleksiyonunun kurucusu Yuga Labs’a yatırımcıları yüksek getiri vaadiyle kandırdıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Scott&Scott hukuk bürosunun 21 Temmuz’da yayınladığı duyuruda, Yuga Labs’ın, Bored Ape Yacht Club NFT’lerinin ve APE coin’in fiyatlarını yüksek kazanç vaadiyle şişirdiklerini ve yatırımcıları açıkça manipüle ettiklerini iddia etti. Büro, NFT’lerin milyonlarca dolarlık sahtekarlıklarla satıldığını ve APE coin’in 28 Nisan 2022 tarihine kadar fiyatının suni olarak şişirildiğini ardından zirveden %87 aşağıda işlem gören coinlerle yatırımcıların baş başa bırakıldığını iddia etti.

Hukuk bürosu iddiaları doğrultusunda yaptığı duyuruda nisan 2022 ile haziran 2022 tarihleri arasında Yuga Labs NFT’leri veya APE coin alarak zarara uğramış yatırımcıların Scott&Scott ile iletişime geçmesini tavsiye etti.

Scott&Scott’un iddiaları sosyal medyada tepki uyandırdı. Kullanıcılar Scott&Scott’un olaya hakim olmadığını iddia ederken bazı kullanıcılar da hukuk bürosu için ‘typical Karen’ benzetmesi yaptı.

Ünlü Bored Ape Yacht Club yatırımcılarından Kevin Wu, sosyal medyada suç duyurusu ile ilgili şu yorumu yaptı:

Yatırımcıları yanlış teşvik ettiği konusunda Yuga Labs aleyhine suç duyurusunda bulunulmuş. Son derece saçma. İnsanların kendi eylemlerinin sorumluluğunu alması gerekiyor.

Bir başka NFT yatırımcısı, şikayetçileri tepeden NFT ve APE almış ‘deliler’ olarak nitelendirirken Brian adlı bir başka kullanıcı ise çok farklı bir ayrıntıya dikkat çekti. Brian paylaşımında:

İronik fakat Yuga Labs hiçbir zaman kendi coinini yaratmadı. Apecoin DAO, APE’yi yarattı ve zamanla Yuga Labs bu coini benimsedi.

dedi.

Suç duyurusunun ardından dava açılırsa Scott&Scott’un Yuga Labs ve fenomenlerin ücret karşılığı yaptığı reklamlarda bunların birer reklam olarak belirtilmediğine dair kanıt bulması gerekecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!